Friderika
3 °C
18 °C
Index - In English In English Eng
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Amerikai Egyesült Államokba is megérkezik a drónos házhozszállítás a következő hónapban egy virginiai kis városban. A Google anyavállalata, az Alphabet a Walgreens céggel együttműködésben élelmiszert, italt és egészségügyi termékeket fognak házhozszállítani pár perc alatt Christiansburgben. 

  Az Alphabet Wing ügyvezetője, James Ryan Burgess elmondta az újságíróknak, hogy a tesztüzem elősegíti, hogy fejlesszék a szolgáltatásukat és a kapcsolatot a közösséggel. Arról nem adott tájékoztatást, hogy mennyi csomagot terveznek kiszállítani naponta, illetve hányan vehetik igénybe a szolgáltatást 22505 helyi lakos közül. 

  2019-09-20 09 41 50-wing-9-19-partner-announcement-fedex-hero-im
  Fotó: Wing

  A települést azért választották, mert közel van a Virginia Tech Mid-Atlantic Aviation Partnership-hez (MAAP), ami az FAA által kijelölt pilóta nélküli repülőgép-rendszerek teszthelye. 

  Eddigi teszteket az Egyesült Államokon kívül végezték, mivel az országban nincs még kidolgozva a drónszállításra vonatkozó szabályok. Ausztráliában már működik a szolgáltatás. 

  Zipline nevű Szilícium-völgyben található startup cég állítása szerint 20.000 orvosi csomagot szállítottak ki drónnal Ruandában és Ghánában.

  Burgess elmondása szerint a 4,5 kilós drón, akár 1,3 kilogrammos csomagot is szállíthat, illetve csendesebb mint egy autó vagy egy kamion. Az elmúlt évben fejlesztéseket végeztek, hogy csökkentsék a drónok hangját, ami zavarhatja a lakosokat. 

  A privát szféra és adatvédelem miatt aggódókat azzal nyugtatta meg, hogy a drón csak lefele néző karmerával rendelkezik a navigáció miatt, és alacsony a felbontása, ami miatt nem felismerhetőek rajta az emberek. 

  via CNN

 • kayakers-rnli-rescue.png
  Fotó: Jen Brown / Padstow Coastguard

  Öt kajakost ejtett csapdába az emelkedő dagály az egyesült királyságbeli Cornwall Butterhole partszakaszán. A kajakosok egy meredek sziklafalak által körülzárt öbölben kerestek menedéket a viharos tenger elől, de az emelkedő vízszint azzal fenyegetett, hogy elönti az öblöt.

  Az arra járó repülőknek szóló segélykiáltásként a csapdába esett kajakosok egyike az

  ITT RAGADTUNK

  szavakat írta a homokba. A segélyhívásra kivonuló helyi önkéntes vízi mentők egy mentőcsónakba segítették a kajakosokat, és a közeli halászfaluba szállították őket. Egyiküknek sem volt szüksége orvosi ellátásra.

  A mentésben részt vevő önkéntes mentőegyesület (Royal National Lifeboat Institution, RNLI) az utóbbi napokban rekord magas adományokat kapott a lakosságtól, miután konzervatív politikusok kritizálták őket azért, mert miközben pénzügyi nehézségekre panaszkodnak, nem hagytak fel külföldi projektjeikkel.

  A RNLI közleményében kifejtette, hogy tavaly majdnem 200 mentőhajót kellett indítaniuk a bajba került kajakosok és kenusok kimentésére. Mindenkit arra kérnek, hogy kajakozáshoz vigyen magával mobiltelefont, amelyet vízhatlan tokban a testére erősít, hogy segítséget tudjon hívni, ha úgy adódik.

  Ez a módszer adott esetben hatékonyabb lehet, mint a homokba írt segélyhívás. 

 • Idén júniusban még csupán 97 évesen ugrott a normadiai partraszállás 75. évfordulójának emlékére. 

  Most viszont egy évvel öregebben, azaz 98 évesen is ejtőernyőzött egyet Tom Rice, a veterán katona. Az érkezése után csak annyit mondott:

  tökéletes, 100 éves koromig fogom csinálni.

  Rice az amerikai hadsereg 101. repülő hadosztályának tagja volt a D-napon, 1944-ben.

  via USA Today

 • Négyszázezer forintnak megfelelő összeget fizet az amerikai USDish, aki megnyeri az általuk meghirdetett játékot. Ahhoz, hogy valaki indulhasson, október középéig ki kell töltenie egy jelentkezési lapot, és a szükséges adatok begépelése után maximum 200 szóval le kell írni, miért ő a tökéletes jelölt arra, hogy megnézzen 13 King-közeli filmet. 

  Az 1300 dollárért meg kell dolgozni. A nyertesnek dokumentálni kell, hogy hányszor ijedt meg, hogy mennyire ugrott meg a szívverése és hogy mennyire nehéz volt az alvás a mozizás után. A másik hátulütő az, hogy a cég előre összeállított egy listát a megnézendő filmekből, és ettől nem lehet eltérni. Ez lenne az: 

  • Carrie (az eredeti vagy a felújított változat)
  • A kukorica gyermekei
  • Christine
  • Creepshow - A rémmesék könyve
  • Cujo
  • Álomcsapda
  • Az(az eredeti vagy a felújított változat)
  • A köd
  • Kedvencek temetője (az eredeti vagy a felújított változat)
  • Borzalmak városa
  • Ragyogás
  • Sorvadj el!
  • Tortúra

  De hogy valami jót is írjunk, amellett, hogy a győztes minden filmet ingyen nézhet meg, kap egy aktivitásmérőt is, valamint olyan, az otthoni moziélményhez nélkülözhetetlen kellékeket, mint a pattogatott kukorica, egyéb nassolnivalók és egy jó puha takaró, meg persze Stephen King-ajándéktárgyakat, és egy kupont, amivel elmehet a moziba az Az - Második fejezet vagy a Doctor Sleep egyik vetítésére. (via CNN)