Benedek
-2 °C
14 °C
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
  • Pontos dátum még nincs, de elvileg még ebben az évben megjelenik az első filmen alapuló Die Hard: The Nakatomi Heist című társas. A játék asszimetrikus-kooperációs játék lesz, ami asszimetrikus, mert a két fél (John McClane és a terroristák) merőben más feltételekkel, képességekkel és lehetőségekkel mennek neki a játéknak, és kooperációs, mert a terroristák (akiket a BoardGameGeek csak finoman tolvajoknak hív) akár több játékos közt is elosztódhatnak, akiknek viszont össze kell fogniuk a céljuk elérése érdekében.

    Fotó: BoardGameGeek.com

    A játék két dolog miatt érdekes:

    • az egyik, hogy a a legtöbb játékban a kooperáló játékosok képviselik a jókat, legyen szó akár a vírusok megállításáról, vagy mindenféle szörnyek legyőzéséről - és nem pedig német rablókként vadásznak az egyedül lévő atlétatrikós rendőrre
    • a másik, hogy a Die Hard első része egy forgatókönyvírói mestermű, a főhős esendőségével kezdve a második világháborút imitáló jó-rossz felosztáson keresztül a megmentem-a-világot-és-enyém-lesz-a-nő befejezésig. A társas viszont valószínűleg nem egy pontos óraműként járó játék lesz, szóval ha a film legjobb része nélkül is működni fog a játék, az egy hatalmas dobás lesz.