Gyöngyi
9 °C
25 °C
Index - In English In English Eng
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
  • Ráadásul hátha ön még éppen nem. Több mint másfél éves ez a videó, amit most egy készülő Ma is tanultam valamit-cikkemhez kotortam elő a végtelennek tűnő mennyiségben könyvjelzőzött oldalaim közül. És már nem is csak tíz, hanem több mint 11 millióan látták, de szerintem tényleg megunhatatlan, bő 2400 négyszáz év nagyjából tíz percbe zsúfolva.

    Nyilván a térképmániások szívének különösen kedves, de amúgy is tanulságos, hogyan változtak az európai államhatárok a Római Birodalom fénykorától napjainkig. Még akkor is, ha, a kalandos európai történelmet nézve, olykor meglepően hosszú másodpercek telnek el úgy, hogy a népességen kívül mi sem változik a térképen.

  • Nincs jobb, mint amikor reggel, még az első kávé előtt, az ember a lépcsőház aljában egy olyan A4-es feliratra bukkan, amely egyszerre hordozza egy bunkó, nemtelen támadás áldozatának összes megérthető, vélt és valós sérelmét, miközben ugyanő bevallja magáról, hogy szintén bunkó és nemtelen eszközökkel él adott körülmények között, de tartalmas némi óvodás szintű árulkodást és fenyegetést, majd az egészet egy, tömény passzív-agresszív kösziszépennel és mosolyjellel zárja le. Ebben a munkában mindezt sikerült összehozni, szóval az alkotó minden bizonnyal a műfaj legnagyobbjai közül való. Át is adom a szót neki.

    asszertiv komm
    Fotó: Haász János / Index