Nándor
3 °C
13 °C
Index - In English In English Eng
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • LeBron James tíz év után sikerre vezette a Los Angeles Lakerst az NBA nagydöntőjében. Az évek során több névváltozáson is áteső (Ron Artest, Metta World Peace) Metta Sandifor-Artest, a Lakers korábbi játékosa pedig rendhagyó módon ünnepelte meg a Miami Heat elleni 4–2-es győzelmet. A Celtics elleni 2010-es döntő hetedik mérkőzésének hajrájában fontos hárompontost dobó kosaras ugyanis a barátaival egymás után szívta a marihuánás szivarokat.

  Otthon voltam, és füveztem. Egész álló nap buliztam két-három barátommal együtt. Szívtunk – nem is tudom – talán tíz szivart. Jól szórakoztunk. Megérdemeltem. A Lakers nyert. Elképesztő. Olyan, mintha én is győztem volna

  – mondta a 2004-ben az Év Védőjének megválasztott, meglehetősen problémás kosaras, aki három éve a Lakersből vonult vissza.

 • Berlin álláspontja a Turmstraße állomáson üzembe helyezett maszkautomatával elég egyértelmű: a járványnak nem holnap lesz itt a vége. Ön venne maszkot automatából?

 • Rosszul gondolja, kedves Olvasó, ez a fotó nem a Kádár-korszak közepén, 1976-ban készült, az M3-as metró átadása előtti napokban. A kép friss, hétfő délután, nagyjából 72 órával a kék metró felújított, déli szakaszának végső átadása előtt született.

  FEZO MINDEKÖZBEN
  Fotó: Olvasói fotó / Index

  Zsebre tett kezű munkások szurkolnak az Ecseri úti állomásnál dolgozó kollégáiknak, akik aszfaltoznak, burkolnak, kerítést bontanak. A megfeszített munka nem véletlen: csütörtökön délután 17 órakor adják át Budapesten az utazóknak az M3-as metró felújított, Kőbánya–Kispest és Nagyvárad tér közötti szakaszát. A leglátványosabb változás a négy átépített, letisztult látványvilágú, utastereiben szimbólumokat, finom gesztusokat megjelenítő állomás, ugyanakkor megújultak az alagúti terek, a pályahálózat, a vasúti és a biztonsági berendezések, a tájékoztató elemek és a metróvonal elektronikai hálózata is.

 • Képünk illusztráció!
  Képünk illusztráció!
  Fotó: Kirill Kukhmar / Getty Images Hungary

  Kevesen ismerik az 1994-ben kvázi hivatalossá tett Darwin-díj legfőbb feltételét, azaz hogy az eset során az illető életét veszítse, vagy legalábbis alkalmatlanná váljon súlyos meggondolatlanságát okozó génjeinek örökítésére.

  Történetünk hőse, egy japán férfi Niigata tartomány parkjában lehajolt, hogy megsimogasson egy kiskutyát, és ezzel közel került ahhoz, hogy megfeleljen a fenti bizarr feltételnek. Ugyanis a kiskutyának hitt jószág ázsiai örvös medvebocs volt. Az anyamedve rossz néven vette a közeledést, és rátámadt a meggondolatlan férfira, aki összeszabdalt ruhákkal megúszta a találkozást.

  Ázsiai örvös anyamedve és bocsa.
  Ázsiai örvös anyamedve és bocsa.
  Fotó: Kirill Kukhmar / Getty Images Hungary

  Ez a második eset egy héten belül, hogy az elnéptelenedő Niigata tartomány belső részeiben medvék emberre támadnak.