Álmos
1 °C
9 °C
Index - In English In English Eng
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • MV5BMjIwMjczNTEwM15BMl5BanBnXkFtZTgwMDM5NDQ0MjE@. V1
  Fotó: Molnár Csaba / Index

  Tegnap számoltunk be arról, hogy az Emberi Erőforrások Minisztériuma állítólagos támogatásával az Örömhír Alapítvány Fire Media portálján Creation rajzpályázatot hirdetett gyerekeknek és felnőtteknek.

  Ehhez hasonló témákban várják a kis és nagy művészek alkotásait:

  • Milyennek képzeled el a teremtés napjainak egyes mozzanatait?
  • Milyen lehetett a teremtés előtti és utáni világ?
  • Milyen volt az állatok békés együttélése?
  • Milyen lehetett az első dinoszaurusz pár az Éden kertben?
  • Mit szóltak vajon az akkor élő dinók az épülő Nóé bárkájához?
  • Milyen lehetett a dinók és az emberek kapcsolata?

  A magunk eszközeivel szeretnénk mi is hozzájárulni a tudományosság magyarországi terjedéséhez, és ez evolúciós "elmélet" dogmáinak levetkőzéséhez (hiszen ki látott már dinoszauruszt, amint hirtelen madárrá változik???!!), ezért mi is

  evolúciótagadó rajzpályázatot hirdetünk.

  Kérjük az önjelölt paleontológusokat, dilettáns vallástörténészeket, illetve a két halmaz metszetébe tartozókat, hogy vizuálisan jelenítsék meg tökéletesen alátámasztott tudásukat a földi élet keletkezéséről meg ilyenekről.

  A KREÁCIÓKAT kérjük, küldjék a molnarcs@index.inda.hu címre. A legjobbakat bemutatjuk. Minthogy pályázatunkat sajnos nem támogatja az EMMI, így a legtehetségesebb alkotókat az ég világon semmilyen nyereménnyel nem fogjuk jutalmazni.

 • Rövid idő alatt igen népszerű lett egy rövid videó, amit egy ajtófigyelő kamera rögzített, és az látható rajta, hogy egy Rhode Island-i pizzafutár elé kiszalad egy kétéves kisfiú, amikor a férfi megérkezik a rendelt pizzával, majd a kisfiú megöleli a futárt.

  Az ABC6-nek köszönhetően kiderült, hogy a sztori igazából jóval meghatóbb annál, mint amilyennek elsőre tűnik.

  „Azután, hogy a múlt héten elvesztettem a saját lányomat, nagyon megérintett ez a pillanat, olyan volt, mintha vele találkoztam volna. Nagyon sokat jelentett nekem" - mondta Ryan Catterson, a felvételen szereplő futár.

  A férfi volt felesége és a 16 éves lánya Kaliforniában laktak, a lány régóta küzdött mentális problémákkal, mielőtt a múlt héten egyelőre tisztázatlan okokból életét vesztette.

  „Nagyon nehéz lesz, hogy nem ölelhetem meg többé" - mondta az apa.

  „Nagyon könnyű figyelmetlenné válni az emberekkel, és nem észrevenni a fájdalmukat. Mi sem vettük észre a lányunk fájdalmát. Csak hálás tudok lenni azért, hogy valaki látta a férjem fájdalmát, és ott volt vele" - mondta a futár exe, Danielle McCord.

 • Vega konferencián egy jó steak ebédre? Biciklis felvonulásra autóval szállítani a bringát? Műanyagpohár egy zöldkonferencián?

  LOL, ugye?

  Olyan, mint bort inni, vizet prédikálni. De a fenti háromból legalább egy már megvalósult. Egy olvasónk küldte ma nekünk ezt a képet egy környezetvédelemről szóló szakmai napról:

  muanyag
  Fotó: Olvasónk

  Különösebben nem is kommentálnám, lehet, hogy van rá valamilyen magyarázat, mindenesetre megkérdeztük a szervezőket, ha válaszolnak, frissítem a posztot.

  Frissítés: Megérkezett a szervezők válasza, miszerint a helyszín sajnos adott volt, az ottani étterem viszont csak így tudta megoldani a résztvevők ellátását, de kiemelték, hogy amikor rajtuk múlik, akkor üvegpoharakat és üvegpalackos vizet tesznek az asztalra, valamint hogy a rendezvény után szelektíven válogatták szét a szemetet.

 • A Morning Consult tanácsadócég január elején készített egy némileg érdekes, nagymintás felmérést a regisztrált amerikai szavazók körében. Azt nem találtam, hogy a felmérés reprezentatív-e bármilyen szinten, tehát vegyük úgy, hogy nem. 

  Irán kapcsán kérdezték őket online, akkoriban még ez volt a fő külpolitikai kérdés. Ennek kapcsán vaktérképeken azt is be kellett jelölni, hogy a választó szerint egyébként hol van Irán. Nos, tízből három válaszadó se tudta megmondani, hogy melyik ország Irán, sőt, egész sokan lőtték be valahova a Balkánra.  

  Ha megkérdezettekre bíznák, hogy hova induljanak a bombázók, akkor bajban lehetne saccra a Hódmezővásárhely és Cegléd közti vidék, de talán még Siófok vagy Pécs is. 

  Különdíjat kapnak, akik egyfajta elsüllyedt Atlantiszként valamelyik tengerbe képzelték Iránt, de vitán felül csettintésre méltó találat mondjuk Andorra vagy Ljubljana is. A nagy nyertesek a grúzok, akik valahogy megúszták az Iránná válást, pedig egész közel vannak. 

  Világtérképen még nagyobb volt a hiba lehetősége, de még így is figyelemre méltó versenyzők voltak, akik New Yorkot, Phoenixet esetleg Oklahomát vagy Arkansast gondolták Iránnak. Azt még el lehet mondani, hogy a férfiak, a képzettebbek és a gazdagabbak lényegesen jobban teljesítettek, ahogy a kevésbé elkötelezett pártválasztók is.

  Mielőtt persze nagyon kinevetné a válaszadókat, vegye figyelembe, hogy ugyanezzel a kérdéssel nálunk is sokan komoly bajban lennének. Ahogy akár csak az is látványosan sokszor gondot okoz, hogy a megyéink nagyjából hol lehetnek