Taksony
-2 °C
3 °C
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Az amerikai énekesnő még novemberben fotózkodott a Farm Sanctuary nevű állatmenhelyen a pulykával. 

  A pulykák nagyon örültek, hogy találkozhattak Demi Lovatóval kaliforniai menhelyünkön

  – közölték akkor posztjukban. 

  Lovato.png

  Most, az amerikai hálaadás idején Demi Lovato ismét egy pulykáról közölt fotót –

  csak itt éppenséggel egy, az ünnep alkalmából megsütött pulykát tett közzé.

  Mindez a rajongói figyelmét sem kerülte el, akik közül sokan kiakadtak a két fotó közti ellentmondás miatt. 

 • Az adventi készülődés egyik legfontosabb eleme az adventi koszorú gyertyáinak ünnepélyes meggyújtása. 2020-ban online érhetők el a Pannonhalmi Bencés Gimnázium gyertyagyújtásai, melyekre a maival együtt még három vasárnap este kerül sor. Az imádság közvetítésébe online is be lehet csatlakozni, de az felvételről később is megtekinthető.

  A gyertyagyújtás időpontjai:

  1. gyertyagyújtás: 2020. november 29., vasárnap, 20.30 óra

  2. gyertyagyújtás: 2020. december 6., vasárnap, 20.30 óra

  3. gyertyagyújtás: 2020. december 13., vasárnap, 20.30 óra

  4. gyertyagyújtás: 2020. december 18., péntek, 20.30 óra

 • Történelmi győzelmet aratott a Chorley FC: az angol hatodik ligában szereplő angol futballcsapat 2–1-re legyőzte a harmadosztályú Peterborough Unitedet a legendás FA-kupa második fordulójában. Az 1883-ban alapított Chorley története során először jutott túl a második fordulón a rangos angol kupasorozatban.

  A Chorley játékosai ünnepelnek
  A Chorley játékosai ünnepelnek
  Fotó: Catherine Ivill / Getty Images Hungary

  De hát ezért szeretik az angolok is az FA-kupát: Dávid bármikor legyőzheti Góliátot, a futballromantikusok pedig minden ilyen sikert kéjes mosollyal konstatálnak. A Chorley játékosai dalra fakadtak az öltözőben a lefújás után: az Oscar-, Golden Globe- és Grammy-díjas Adele egyik slágerével ünnepelték győzelmüket. A klub által közzétett videó bejárta az internetet, már közel másfél millióan nézték meg.

 • A remény adventje! – ezzel a mottóval indul 2020-ban az AdventBazilika. Az idén 10 éves rendezvénysorozat a koronavírus-járvány miatt ugyan hagyományos formájában elmarad, azonban számos aktivitásával az online térbe költözve változatlanul igyekszik betölteni legfontosabb misszióját, hogy átadja a karácsonyi ünnepkör üzeneteit és hangulatát.

  Az érvényben lévő szabályozásnak megfelelve, idén nem lesznek gasztro és kézműves kiállítók, a csendes ünneplés jegyében a Szent István téren azonban három ünnepi szimbólum – a rendezvény 12 méteres, gyönyörűen feldíszített karácsonyfája, a Szent István Bazilika lépcsője előtt felállított betlehemi jászol és egy 5 méter átmérőjű adventi koszorú – díszeleg majd.

  Nem marad el az adventi gyertyagyújtás, amit a hagyományoknak megfelelően idén is Snell György esztergom-budapesti segédpüspök, a Szent István Bazilika plébánosa, a Szent Jobb őre fog elvégezni, az ünnepélyes alkalmakat egy-egy, az alkalomhoz illő művészeti előadás, vers vagy dal fogja kiegészíteni. A nagyközönség mindezt az AdventBazilika online felületein, élőben tudja majd követni ma este 6-kor.