Ilona
15 °C
29 °C
Index - In English In English Eng
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Az olasz divatfőváros egy frekventált részén betértem egy szupermarketbe, ahol azonnal szemet szúrt a gondos termékelhelyezés: ital és óvszer egymás alatt!

  68413255 2402788263376559 2594497217033142272 n
  Fotó: Marjanovic Mira

  Nehéz lenne másra gondolni, mint egy kedves figyelemfelhívásra, hogy ha az ember bódult állapotba kerül, akkor könnyen kerülhet olyan helyzetbe, amikor szükség lehet arra, hogy óvakodnia kell a nem várt/tervezett következményektől. Persze, az óvszer és az alkohol nálunk is simán kerülhet egymás közelébe az eladó pultja mögötti, halandó vásárló számára érinthetetlen részre, na de itt még csak a közelében sem volt a kasszáknak.

  Plusz érdekesség, hogy a lisztek, rizsek, egyéb főzéshez szükséges hozzávalók fölött műanyag kisautók voltak. Valószínűleg abból a megfontolásból, hogy amíg a szülők főzőcskéznek, ne unatkozzon a gyerek sem. Csodálatos marketingpolitika, nem?

 • A legtöbb fodrászatban a levágott hajat azonnal eltakarítják, és nem is igen gondolkoznak azon, hogy mégis mit lehetne vele kezdeni. Nem úgy, mint az a fodrász, aki ahelyett, hogy gyorsan összesöprene, nekiáll hajportrékat készíteni. A Reuters videója alapján nem néznek ki ezek rosszul, de összességében egy kérdés merül fel: 

  minek? 

 • Olvasónk küldte a Mammutból. 

 • Elpusztult Marium, a Thaiföldnél talált árva dugong, aki az után lett híres, hogy sikerült lefotózni, mennyire hálásan bújik gondozójához a megmentése után. 

  A boncolás szerint Marium gyomorfalát műanyag szúrta át, vérmérgezésben pusztult el. A 8 hónapos állat gyomrában több műanyagot is találtak, köztük egy 20 centis darabot. 

  Nantarika Chansue, az állat gondozója azt mondta, mindenkit megráztak a történtek. Mirium áprilisban sodródott a partokhoz, miután elég erős lett újra szabadon engedték, de folyamatosan figyelték. Néhány napja vették észre, hogy nincs étvágya, és minden erőfeszítésük ellenére nem tudták megmenteni az állat életét. 

  A dugong egy ritka tengeri élőlény, mindössze pár száz darab él belőlük. Chanause szerint 

  esélytelen, hogy megmentsék a ritka állatokat, ha nem tudják megmenteni azok élőhelyét. 

  ECJUONlU8AA2WDc
  Fotó: Twitter / Seaweed and Seagrass Research Unit @SSRU_PSU