Vilmos
21 °C
32 °C
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Az ismert elméleti fizikus, a jó humorú zseni, aki hétköznapi emberek számára is érthetővé tett bonyolult elméleteket. Egyedi személyisége miatt pedig igazi popkult figura lett belőle. És lehetett látni humoros szerepekben is, mégsem vált hiteltelenné tudományos munkásságai.

   A 2018. március 14-én elhunyt tudós fekete lyukat hagyott maga után, de szerencsére írásai és feljegyzései fennmaradnak az utókornak. Már csak az kéne, hogy valaki átnyálazza és rendszerezze azt a 160 doboznyi papírtömeget, amit Hawking hátra hagyott. A Cambridge egyetem most erre keres egy embert, aki alaposan átnézi és egy jól átlátható rendszer szerint kategorizálja ezeket, mivel van itt személyes levéltől kezdve tudományos munkáig minden. 

  Vannak forgatókönyvek, amiket Hawking kapott, hogy tudjon készülni egy-egy sorozatban való szereplésére. De ott vannak az a nagyon rövid történet, amit Stephen Hawking még 6 éves korában írt az édesapjának a kalózokról. Ezt kell megfelelő helyre tenni, hogy közben a fekete lyukról írt tanulmánya is meglegyen.

  (mentalfloss)

 • Őszig kell várniuk a sci-fi irodalom rajongóinak, hogy élőszereplős sorozatként adaptálva láthassák Isaac Asimov díjnyertes Alapítvány-regényeit.

  Az Apple TV+ streaming szolgáltatóra érkező tízrészes sci-fi első epizódja szeptemberben lesz elérhető, derült ki egy, az Apple TV+ felhasználóknak a mai nap kiküldött hírlevélből. Pontos dátumot egyelőre nem közölt az Apple.

  A Netflix, Disney és Amazon mellé az Apple két éve szállt be Apple TV+ szolgáltatásával a streamingháborúba. A cég egymilliárd dolláros büdzséből gazdálkodva kezdte el legyártani sorozatait és filmjeit a havi előfizetéses streamingre, a kínált tartalom mennyisége azonban így is jóval elmarad a konkurenciához képest.

  Az Asimov Alapítvány-trilógiája alapján készülő sorozatban az emberiség megmentéséért, a civilizáció újjáépítéséért küzdő csapat száműzött sorsát és útját követhetjük majd végig a Galaktikus Birodalom összeomlása során.

  Főszerepben Jared Harrist, Lee Pace-t, Lou Llobellt, Leah Harvey-t, Laura Birnt, Terrence Mannt és Cassian Biltont láthatjuk majd. A sorozat külön érdekessége, hogy Isaac Asimov lánya, Robyn Joan Asimov is dolgozik az apja regényei alapján készülő tízrészes űreposzon.