Gerzson
-3 °C
9 °C
Index - In English In English Eng
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Az utóbbi időben burjánzani kezdtek a futballistaszobrok, amelyek egy része inkább karikatúrának tűnik, mint a mintázandó alany hasonmásának. Erről leginkább Ronaldo tudna mesélni

  Minden idők egyik legnagyobb futballistájának, a brazil Pelének viszont nem lehet sok baja, szobra, ami akár egy viaszfigura is lehetne, eléggé hasonlít rá. Állítólag ő is azt mondta a műre, hogy tökéletes. 

  A szobrot a Brazil Futballszövetség székháza előtt állították fel. A brazilok az 1970-ben, ötven éve szerzett világbajnoki címükre emlékeznek. A győztes csapatnak természetesen Pelé is tagja volt, ő betegsége miatt nem tudott ott lenni az avatáson, de néhány csapattársa megjelent az ünnepségen.

 • Donald Trump fia, Donald Trump Jr. engedélyt kapott egy grizzly medve kilövésére Alaszkában, írja a Guardian. (Apró érdekesség, hogy a grizzly latin neve Ursus arctos horribilis, ami latinul és görögül van, és azt jelenti, hogy "medve medve rémisztő".) Trump Jr. egyike volt annak a három nem helyi lakosnak, akik kérelmet adtak be az alaszkai vadászati és halászati hatósághoz grizzly kilövésére. 

  Jellemzően túljelentkezés szokott lenni a helyi vadvilág vadászatára, és sorsolással választják ki, hogy ki lőhet, de most a medvékre nem volt nagy érdeklődés. A 27 engedélyből csak 3-ra volt jelentkező, köztük az elnök fia, akinek összesen 1160 dollárt kell kifizetni a vadászatért (ebben valószínűleg nincs benne maga az elejtett állat, azért jellemzően külön kell fizetni.) 

  Az elnök legidősebb fia szenvedélyes vadász, gyakran látogatja Alaszka és Kanada vadászterületeit. Sőt egy nyereményjátékot is szervezett Trump Jr. az idén, amelynek a nyertese elmehet vele egy egyhetes álomvadászatra a tongass-i erdőgazdaságba,

  egy jachton.

 • Pikachu nem csak pokémon volt már, hanem detektív és cupcake is, most azonban egy új oldaláról ismerhetjük meg. 

  A Soranews azt írja, hogy egy texasi pankrátor show-n egy hatalmas Pikachu-jelmezes versenyzővel próbálták emelni az esemény színvonalát. Íme az eredmény:

   Itt épp legyőzik:

   Itt egy szőke csaj veri szét:

   Itt viszont feltámad hamvaiból:

  Forrás: Twitter
 • Portréműsort készíttek Nógrádi Györgyről a kormánypárti Hír Tévén, az adás előzetesében megütötte a fülem egy tökéletes mondat, amit eddig nagyjából nyolcszor hallgattam meg, egész egyszerűen mágikus erővel bír:

  Ha adnának egy hetet, üres szobát, ételt, italt, én a világ bármely országának megírnám a biztonságpolitikáját, úgy, hogy ha az ország nem is létezik, megmondanák, hogy a térképen hol kellene, hogy legyen. 

  Itt végtelenítve is lehet hallgatni, kiegészítve egy másik, Nógrádi György személyiségét kiválóan bemutató vallomással. 

  Ha pedig még mélyebben kíváncsiak Nógrádi Györgyre, akkor olvassák el a róla készült portrénkat