Teréz
9 °C
24 °C
Index - In English In English Eng

Eredmények

Karácsony Gergely

Ellenzéki Összefogás
50.86% (353593 szavazat)

Tarlós István

FIDESZ-KDNP
44.1% (306608 szavazat)
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • A 12 év után megkerült kutya farvizét lovagolhatja meg a BuzzFeed News videója, ami egy 14 év után előkerült plüssmacskáról szól. A történet főszereplője, Emily még négyévesen, 2005-ben vesztette el valahol a családi ház kertjében a plüssállatot, amit valahogy nem találtak meg, bárhogy keresték.

  vlcsnap-2019-10-15-14h43m19s838

  A Plurna névre hallgató játékra végül egy, a kertben dolgozó munkás bukkant rá, és egy alapos tisztogatás után vissza is került jogos tulajdonosához, szóval happy end lett a történet vége.

 • Igen, rendőrségi vízibivalyokat használnak az ország egyes részein, így Marajó szigete környékén is, ezekkel ugyanis a mocsaras, lápos vidékeken is hatékonyan tudják üldözni a bűnelkövetőket. A megkülönböztető fény- és hangjelzésnek mondjuk nincs rajta hely, de így kifejezetten alkalmas lopakodó bevetésekre.

  Marajó szigetén egyébként már az 1990-es évek közepe óta használ a katonai rendőrség vízibivalyokat – az Ázsiából származó állatoknak itt a legnagyobb a szaporulata Brazíliában, nagyjából 450 ezer példányban, tehát elég könnyű beszerezni őket.

  A helyi rendőrök évi egyszer a 1,5 milliós Belém városában is megjelennek a bivalyokkal, igaz, járőrözés helyett csak egy felvonulás miatt.

 • Floyd, a 80 kilós masztiff a Grandeur Peak nevű hegycsúcs közelében túrázott a gazdájával Salt Lake City közeléből, amikor annyira elfáradt, hogy inkább leült, és nem mozdult. A gazdája hívta az amúgy önkéntesekből álló mentőosztagot, akik hezitálás nélkül hordágyra rakták az állatot, és lehozták az útvonalról.

  A sztorihoz hozzátartozik, hogy állítólag a kutya és tulajdonosa letértek a hivatalos túraútvonalról, és Floyd akkor merült ki, amikor végre megtalálták a helyes utat lefelé.

  (CNN)

 • Még szombaton lett bajnok a Enniskerry GAA az ír / kelta foci írországi regionális junior bajnokságában, amit a sportban nem szokatlan módon egy, a parádékra rendszeresített teherautón akartak ünnepelni. Az ünneplés el is kezdődött, csakhogy a teherautó tetejére szerelt korlát nem bírta a nyomást, leszakadt, és a csapat fele lezuhant a teherautóról.

  A csapat közlése szerint kilenc játékost kellett kórházba szállítani, de senki nem szenvedett súlyos sérüléseket. Másnap többüket már ki is engedték a kórházból.

  via Deadspin