Kóstolt már tengerimalac ízű fagyit?
Ha még nem, de kipróbálná, irány Ecuador, ahol átsütve is megkóstolhatja. Több más latin-amerikai országban is a tradicionális ételek közé tartoznak a rágcsálók, általában átsütve, krumplival tálalják.
Egy ecuadori nő kitalálta, hogy miért ne csináljanak tengerimalac ízű fagyit is. Quito mellett árulja a különös ételt, hetente nagyjából 150 látogatója van a helynek. Nem ez az egyetlen furcsa ajánlat a városszéli étteremben, María del Carmen Pilapaña bogarakkal és gombákkal ízesített fagyit is árul.
"A családom és a férjem őrültnek nézett először - meséli az AP Newsnak - Nem gondolták volna, hogy bárki is venne tengerimalac ízű fagylaltot. Ma ebből van a legnagyobb bevételünk."
A vállalkozónő elárulta a titkos receptet is: előbb átsüti a tengerimalacot, majd pástétomot csinál a húsából, ezt tejjel keverve addig hűti, amíg jégkrémállaga nem lesz. Azt mondják, az íze a csirkehúshz hasonló.