Adél
-1 °C
4 °C
Index - In English In English Eng
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Szerda dél körül riasztották a Fejér megyei tűzoltókat, mert egy székesfehérvári lakótelepi lakás ablakából sűrű füst gomolygott az utcára. A bejelentők azt is tudatták a tűzoltókkal, hogy a lakásban egy 80 éves asszony él egyedül. A járőrök perceken belül a helyszínre értek, és mivel nem tudtak bejutni a lakásba, be kellett rúgniuk az ajtót. Mint kiderült, pont időben érkeztek, mert az idős nőt ki nekik kellett kimenekíteni a füsttel megtelt lakásból.

  A történtekről szóló beszámoló nem tesz említést sem súlyosabb lakáskárról, sem pedig komolyabb egészségkárosodásról.

 • A múlt hét cukisága volt a Budapesten, a XII. kerületben eltűnt alvós plüssmajmát kereső kisfiú, Elián plakátja. A plakátot Elián saját kezűleg készítette az óvodában, miután az óvónéni elmesélt neki egy hasonló esetet, amikor így találtak meg egy elveszett tárgyat.

  A történet nem ért véget, valaki ugyanis a Gellérthegyen talált az utcán egy barna kismajmot, amit szintén kiplakátolt egy "elvesztem" felirat kíséretében, és még egy banánt is kapott a plüssmajom, amíg várta a gazdáját. Ezután joggal hihettük azt, hogy minden jól alakul, és Pita visszakerül most már Eliánhoz.

  Viszont most jön a fordulat:

  ez egy másik kismajom volt!

  Tehát két kismajom is elveszett múlt héten Budapesten, és amit valaki megtalált, az nem ugyanaz, mint amit Elián elveszített.

  Mindez úgy derült ki, hogy megkerestük Elián anyukáját, Kingát, aki elmesélte, hogy vasárnap jelentkezett náluk egy néni, hogy megtalálta a plüssállatot, és szerencsére a plakátot is látta, így tudta, kinek kell visszajuttattnia a majmot.

  Itt egy kép a boldog viszontlátásról: 

  A megkerült kismajom
  A megkerült kismajom
  Fotó: Olvasónk / Index

  Ez a történet happy enddel zárult, viszont minket nem hagy nyugodni a gondolat, hogy vajon a másik kismajomnak mi lett a sorsa.

  Ha tud róla bármit, írja meg nekünk az ugyelet@mail.index.hu címre!

 • Annyira hideg van az ítéletnapi gleccsernél, hogy minden megfagy, még az ott dolgozók taknya-nyála is. Így járt a BBC tudósítója is, aki boldogan videózta az olvadás pillanatait.

   Azért nem ez a legnagyobb kihívás, amivel a kutatóknak meg kellett küzdeniük. Már az odaút se volt könnyű, de a jég megfúrása lehetett a fizikailag a legmegterhelőbb: havat kellett kiásniuk és egy nagy gumimedencébe lapátolniuk, mert az olvasztották fel, és forró magas nyomású vízként ezzel fúrtak a jégpáncél mélyére.

  Untitled-1
 • Szomorú, de talán nem alaptalanul érezte indokoltnak a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztálya, hogy érdemes felkészíteni a szülőket a gyerekek féléves bizonyítványára.

  Van úgy hogy a büdös kölök  a csemeténk nem olyan jegyet hoz haza néhány tantárgyból, mint szeretnénk, pedig mennyit ordibáltunk velük  segítettük őt a felkészülésben. 

  No, de nincs semmi baj, szíjat hasítunk a hátából együtt átlendülünk a nehézségeken. Ehhez itt van rendőrség gyerekhasználati utasítása, hogy ne csak utólag tudja az eszével, mit kell tennie:

  • Beszélgetés, biztonság – megnyugtató és feszültségoldó, ha a gyermekben tudatosítják, egy-egy rosszabb érdemjegy nem jelenti a világ végét, segítséggel, szorgalommal kijavítható. Biztonságot ad, ha a gyermek tisztában van vele, ez nem befolyásolja az iránta érzett szülői szeretetet. Érzelmi támogatással, stabilitással hozzák a tudtára, hogy a család mellette áll akár boldogság éri, akár boldogtalansággal - jelen esetben egy rosszul sikerült bizonyítvánnyal - küzd.
  • Türelem – Időt szánni őszinte, nyílt beszélgetésekre, figyelemmel, megértéssel hallgatni a gyermek gondolatait, véleményét mindig szilárdít a szülő-gyermek kapcsolaton. Ha a szülő béketűrő, ezt a mintát látva és leképezve a gyermek is hasonló személyiségjegyeket hordoz majd. Átbeszélni a tanév hátralévő részére, egy-egy érdemjegy kijavítására vonatkozó feladatokat, gyakorlást, szülői segítséget hozzájárulhat a félelem és elkeseredettség oldásához.
  • Szeretet – bármi történt is, hazavárják! Ha egy gyermek tisztában van azzal, hogy biztonságot nyújtó családja, otthona van, nagy valószínűséggel nem fontolgat szökést egy bánatos pillanatban. A szeretet nem kötött feltételekhez, és érdemjegyekhez, ha a gyermekben tudatosítják, hogy veszekedés helyett a probléma közös megoldása a cél.

  A lényeg, hogy merje hazavinni, merjen hazamenni – írta a Police.hu.

  Ha mégis elszökik, eltűnik gyermekük, rendkívül fontos a rendőrség haladéktalan értesítése. A bejelentés bármelyik rendőrkapitányságon megtehető személyesen, de az ismert segélyhívó telefonszámokon – 107, 112 - is kérhető segítség.

  Egyébként meg, mindenki gondoljon saját gyerekkorára, hogy milyen hülyén tud kinézni a közhelyeket szóró szülő, itt van hozzá egy kis segítség: