Timót, Xénia
-5 °C
0 °C
Index - In English In English Eng
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Egy ideális világban nincs megosztottság, vagy legalábbis az emberek képesek érdemi vitát folytatni azokról a témákról, amelyekben nem képviselnek egyforma álláspontot. De nem élünk ideális világban, és még akár egy olyan egyszerű, hétköznapi (mondhatni banális) kérdés is komoly éket tud verni emberek közé, hogy pontosan hogyan is kell meghámozni a banánt.

  Nem titkoljuk, a szerkesztőségben is többször volt beszédtéma, hogy akkor most mégis melyik végén érdemes nekiesni a banánnak, hogy ki melyik iskolát képviseli. És kíváncsiak vagyunk arra, hogy az olvasók melyik tábornak drukkolnak, szóval közzé is tettünk egy szavazást. Íme: 

  Ugyan nagyon sokszor van, hogy az aranyközépút a megfelelő megoldás, ez valószínűleg a banánhámozásnál nem működik. Főleg, ha azt vesszük köztes módszernek, hogy mindkét végén megbontjuk, hiszen akkor az lesz a végeredmény, mint a szemléltető eszköznek használt szerkesztőségi banánnal, ami művészeti alkotásnak még éppen elmegy, de a gyümölcs elfogyasztását kissé nehézkessé teszi. 

 • Rongálás miatt indult büntetőeljárás egy 20 éves miskolci férfi ellen, írja a police.hu, miután január 18-án, a délutáni órákban egy helyi élelmiszerbolt zöldségespultjánál levizelte a zöldségeket. 

  Dolga végeztével a férfi 60 kilogramm kelkáposztát, 50 kilogramm fejeskáposztát, 30 kilogramm sárga burgonyát, 12 kilogramm édesburgonyát és 5 kilogramm céklát tett eladhatatlanná.

 • James Corden brit humorista késő esti műsorának az egyik legnépszerűbb szegmense a Carpool Karaoke, vagyis amikor hírességek ülnek be mellé az anyósülésre beszélgetni, énekelni és bolondozni, miközben Los Angeles (vagy éppen más nagyváros) utcáin cirkálnak. A felvételeken úgy tűnik, mintha James Corden vezetne, de – döbbenet – egy, a Twitterre a napokban feltöltött videó szerint valójában a kocsi, amiben ő és az aktuális sztárvendég ül, néha egy trélen csücsül. 

  Sokakban egy világ omlott össze, amikor meglátták a fenti felvételt. A Buzzfeed meg is kereste a Late Late Show-nak otthont adott CBS-t, hogy akkor mi az igazság, szokott-e valójában James Corden vezetni. A válasz: mikor hogy. Amikor a műsor készítői úgy gondolják, hogy ez veszélyes lenne, akkor felpakolják a kocsit a vontatóra. De igen, egyébként sokszor tényleg Corden sofőrködik. Volt olyan Twitter-felhasználó, aki ezt képekkel is bizonyította, mert 2017-ben sikerült lefotóznia a stábautót benne a műsorvezetővel és Katy Perryvel, és trélernek nyoma sincs. 

 • richly.png

  A Nemzeti Filmintézet és Filmarchívum közzétette a Vimeón a nemrég elhunyt Richly Zsolt Szvit című, hatperces etűdjét, ami a hétvégén szabadon megnézhető: 

  A különös líraisággal megformált egyedi filmvers 1968-ban készült, öt magyar népdal csendül fel benne Kodály Zoltán énekkari feldolgozásában.

  Richly Zsolt gyermekkorunk kedvenc rajzfilmjei közül A kockásfülű nyulat és a Kíváncsi Fáncsit rendezte. A MOME animáció szak egykori diákját és címzetes egyetemi tanára volt.

  Olyan ihletett szerzői animációs filmeket alkotott, amikben a magyar népi ornamentika szín- és formavilágát beemelte a hazai rajzfilmművészet sokszínű palettájára.

  Háry János az M3-on

  Ennek legtöbbünk által ismert és csodált darabja a Háry János 1983-ban bemutatott egész estés rajzfilm-feldolgozása volt, aminek digitálisan felújított változatát 2017-ben mutatták be, az alkotó jelenlétében, és a karácsonyi ünnepek alatt szintén ingyenesen látható volt az Filmintézet videói közt, most pedig az M3-on lehet megnézni