Szökőnap
5 °C
10 °C
Index - In English In English Eng
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Az, hogy amit az interneten látunk vagy olvasunk, nem feltétlenül kell elhinni, az nem újdonság, és hogy milyen tartalmaknál fontos az egészséges szkepticizmus, az nagyon változó, a közösségi oldalak például egyelőre mérsékelt sikerrel tudták felvenni a harcot az álhírekkel, a téves információkkal és politikai hazugságokkal szemben, és ezeknek olykor komolyabb következményei lehetnek. Valamivel ártalmatlanabb az, ha egy influenszer hazudik vagy csúsztat, a transzparencia náluk sem mindig működik. 

  Erre próbálta felhívni a figyelmet Natalia Taylor, a majdnem kétmilliós követőtáborral rendelkező vlogger. A lány nemrég olyan képeket töltött fel az Instagramjára, amikkel azt sugallta, hogy éppen Balin nyaral. Mondjuk kicsit gyanús lehetett volna, hogy csak beltéri fotókat tett közzé, illetve az is, hogy a képeken néhol látszik egy-egy árcédula. Mert, hogy az igazság az, hogy Taylor nem utazott el Indonéziába, csak egy közeli Ikeába ment el pózolgatni. Az a kevés "helyszíni felvétel", amit Instagram Storyba rakott, azt vagy a barátai küldték neki, vagy ő találta azokat az interneten. 

  Natalia Taylor végül magát buktatta le, egy 14 perces videóban mesélte el, hogy mi volt a célja ezzel a projekttel. Szerinte nem árt, ha néha emlékeztetjük magunkat arra, hogy nem kell annyira komolyan venni a közösségi oldalakat és az azokon megosztott posztokat. De ha már itt tartunk, lehet, hogy ez egy rejtett reklám volt a svéd bútoróriásnak.

  (Forrás: CNN)

 • A horvát Alen Halilovic a Barcelonában nevelkedett, most a Heerenveen játékosa, és a hétvégén volt két nagyon pontos lövése. Az első a büféablakon jutott be, a másodikból gól lett a den Haag ellen. A meccs 2-2 lett, ő egyenlített.

  Ez a nyílegyenesen a büfébe tartó labda.

 • "Az alábbi képek a II. János Pál pápa téren, a volt MSZP székházról készültek. A kissé Madmax-beütésű megoldás minden bizonnyal a hajléktalanok távoltartását célozza, mindazonáltal a "megoldás" hagy némi kívánnivalót maga után szerény véleményem szerint" – írta egyik olvasónk.

  Íme egy másik fotó közelebbről:

  A Google Maps felvétele is elég lehangoló a helyszínről, de a szögesdrótnak itt nyoma sincs.

  Legutoljára 2017-ben írtunk az épületről, a Józsefvárosi Önkormányzat akkor megerősítette, hogy a magántulajdonban lévő épület bontási engedélye jogerőre emelkedett, bár a bontás pontos időpontjáról nem volt tudomásuk.

 • A Coloradói Lavinainformációs Központ (Colorado Avalanche Information Center - CAIC) tette közzé a videót arról a két hómobilosról, akik majdnem óriási bajba kerültek amiatt, mert száguldozásukkal lavinát indítottak el. Míg egyikük éppen megúszta, hogy visszacsússzon, társát viszont elsodorta a hótömeg. Szerencsére a fejét nem temette be a fehér áradat - írja Facebook-posztjában a CAIC. 

  A felvételen az is látható, hogy vannak már nyomok a hóban. A központ tájékoztatása szerint a hómobilosok előtt síelők voltak a környéken, de nem miattuk indult lavina.  Ez az eset egyébként február 11-én történt Leadville közelében, vagyis öt nappal azelőtt, hogy két másik hómobilos körülbelül 160 kilométerre az életét vesztette, miután maga alá temette őket a hó. Harmadik társuknak sikerült kiszabadítania magát, ő értesítette a hatóságokat. 

  (Forrás: CNN)