Auguszta
4 °C
18 °C
Index - In English In English Eng
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • A kaméleonok meglepően jó fej, nagyon szerethető állatok. Egy hüllő? Igen, egy hüllő. Ha idegent látnak, vagy főleg, ha egy tükröt, akkor nagyon bevadulnak, felfújják magukat, mérgesek. Ám, kézhez szoktathatóak, a miénk például egy-egy családtag láttán, mad megveszik azért, hogy kijöhessen a terráriumból, szeret rajtunk is mászkálni, néha meg megindul, és váratlan helyekre vándorol.

  Vizet elvileg csak a levelekről nyalogatnak, de mi például orvosi fecskendővel is szoktuk itatni. Imádja.

  Azt azonban még mi, elfogult kaméleonosok sem gondoltuk volna, hogy a koronavírus idején is tanulhatunk tőlük. Zeke, egy Angliában élő, és mindenféle netes csatornán követhető kaméleon azonban most kézmosásból is példát mutatott a világnak.

  Valójában én is megpróbáltam a kézmosást, de azért vannak még renegát kaméleonok.

  Kövessük inkább az angol példát!

  És mint a videóban is látható, legalább 40 másodpercig tart egy alapos kézmosás!

 • - akkora volt a tömeg a social distancing betartásának a legcsekélyebb lehetősége nélkül a határzárás előtti utolsó órákban - látható a Ria Novosztyi felvételein:

  Ukrajna péntek este lezárta a határait, az utolsó napon óriási tömeg torlódott fel a Nyugat-Európában és Lengyelországban dolgozó ukránokból, akik a járvány miatt megszűnt munkájuk miatt hazakényszerültek.

  Az EU-ba irányuló migrációnak messze legnagyobb forrását Ukrajna adja. Csak Lengyelországban 600 ezer feletti az ukrán állampolgárként élő esetenként féllegálisan (munkavállalási vízum nélkül) dolgozók száma.

    

 • Orbán Viktor a Facebook-oldalán köszönte meg az egészségügyi dolgozók szolgálatát. A poszthoz a koronavírus-járvány ellen küzdő egészségügyi dolgozók tiszteletére fehér fénnyel megvilágított Lánchíd képét mellékelte. A Lánchíd kivilágítását egyébként Karácsony Gergely, Budapest főpolgármestere rendelte el.  

 • Szabó Eszter Ágnes kultikus falvédőjét, a Nagymamám, Zalai Imréné találkozása David Bowieval címűt néhány évvel ezelőtt már múzeumban is kiállították, annyira a magyar popkultúra részévé vált.

  Kapcsolódó

  David Bowie és Zalai Imréné a Ludwig Múzeumba költözött

  A Rock/tér/idő kiállítás elsősorban a magyar undergroundra fókuszál, de Britney Spears és Tereskova rajongóinak is tartogat meglepetéseket.

  De hogy nézne ki ez a nagy találkozás a kijárási korlátozások idején? Hát, nagyjából így, ha felelősen járnak el a szereplői.

  Járjon el ön is felelősen, és amikor teheti, maradjon otthon, csökkentse minimálisra a találkozásai számát!