Apollónia
15 °C
24 °C
Index - In English In English Eng
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • maxresdefault (2)
  Fotó: Szeretem A Csokit Blog / youtube

  Dobó Norbert balatonfüredi cukrász passió-karamellje lett az év fagylaltja, sőt, törökmézes vaníliájával az ezüstérmet is elvitte a Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestülete 1998 óta minden évben megrendezett szakmai versenyének 2020-as kiadásán.

  A koronavírus-járvány miatt rendhagyó idei verseny döntőjét kedden tartották Budapesten. A Füredi Fagyizót képviselő Dobó Norbert fagylaltjai mögött két harmadik helyet osztottak ki: Somogyi Renáta a gyenesdiási Bringatanya Fagyizóból

  zöldcitrom egy csipetnyi mentával

  elnevezésű művével, illetve Koncz Andrea a gödöllői Sissi Fagyizóból a

  Modena kincsével

  egyaránt bronzérmes lett. Utóbbi ízét elképzelni sem tudjuk, blindre valami csokis alapra felhúzott, rebarbarával megbolondított cuccot tippelünk. 

 • Egy idős labradort találtak egy ebtenyésztő telep kerítéshez kötözve egy szívszorító feljegyzés kíséretében az angliai Upchurchben, Sittingbourne közelében.

  A papíron ez állt:

  Helló, kérlek, vegyél magadhoz engem. A gazdám 10 év után elhagyott, mert nem tanultam meg jól viselkedni. Ezért ide visszatértem ide, ahonnan hozott. Köszönöm, hogy vigyázott rám, sajnálom a kellemetlenségeket.

  A kutyát egyelőre a kennel visszafogadta, de keresik a gazdát, mert szeretnének beszélni vele. A kutyában nem volt mikrochip.

 • Óriási port kavart az a videó, amit még tavasszal készített a Central Parkban egy Christian Cooper nevű férfi, és amin az látható, hogy egy kutyáját sétáltató nő, akit megkért arra, hogy kösse meg az állatot, rémülten hívja fel a rendőrséget azzal, hogy egy fekete férfi fenyegeti őt és kutyáját. Amy Coopert (aki nem rokona Christian Coopernek) az eset után elbocsátották munkahelyéről, és ugyan azóta nyilvánosan elnézést is kért, de az ügy ezzel nem ért véget, a New York-i ügyész, Cyrus Vance Jr. tájékoztatása szerint a rendőrség ugyanis vizsgálatot indított a történtek miatt, és hatóság félrevezetése, pontosabban hamis bejelentés miatt emelnek vádat a nő ellen.

  Amy Coopernek várhatóan októberben kell majd megjelennie a bíróság előtt, és ha bűnösnek találják, közmunkára is ítélhetik, vagy lehet, hogy tanácsadásra kell járnia. Viszonylag ritka, hogy valakit ilyesmivel vádoljanak meg, egyrészt azért, mert nehéz bizonyítani, hogy valaki szándékosan akarta félrevezetni a rendőrséget, másrészt félő, hogy emiatt az emberek jobban tartanának attól, hogy bejelentést tegyenek a rendőrségen, írja a New York Times.

  anna cooper
  Fotó: Facebook
 • Egy atlantai férfi, Stephen Willard a minap békésen kerekezett hazafelé a munkából, amikor észrevette, hogy rendőrök futnak az irányába, és az egyikük éppen neki integet, amikor pedig  közelebb értek, kiderült, szeretné kölcsönvenni a kerékpárját. Willard, aki gyorsan levette a táskáját a bicikliről, sejtette, hogy a rendőröknek azért van szüksége a bringára, mert éppen üldöznek valakit.

  És jó volt a megérzése, a közelben egy halálos kimenetelű lövöldözés történt, a gyanúsított pedig egy biciklivel menekült el a helyszínről, így a rendőrök futva nehezen tudták volna utolérni.

  Pár perccel később a rendőrnek sikerült utolérni a kollégáját, aki időközben lekapcsolta a 21 éves gyanúsítottat. Willard pedig azóta vissza is kapta a biciklijét, és természetesen nagyon örült annak, hogy sikerült elkapni a gyanúsítottat, meg persze annak is, hogy egy darabban szolgáltatták vissza a kerékpárját.

  (Forrás: CNN)