Vendel
3 °C
15 °C
Index - In English In English Eng
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Zene nélkül lehet élni, de minek. Ehhez, persze, zenét kell hallgatni. A Raktárkoncert oldalának információja alapján folyamatos a koncertélmény. Presser Gábor egy hete adott pazar raktárkoncertet, itt most az is megnézhető, mi történt a háttérben.

 • Azt hittük, egy veteránautó-felvonulásba csöppentünk a XIII. kerületi Tátra utcában, pedig csak Fazakas Péter új játékfilmjét forgatják régi járművekkel. 

  Nomen est omen, a Tátra utcán először egy Tatra bukkant elénk, de a csehszlovák autógyártás hajdani remekén kívül több más kelet-európai meseautót felvonultattak A játszma című filmhez: Pobjedát, Volgát és Moszkvicsot is lencsevégre lehetett kapni.

  Meg persze a szereplőket, például Scherer Pétert és Kulka Jánost. Az új film története a hidegháborús hatvanas években játszódik, ahol is a kádári titkosszolgálat új, minden eddiginél fordulatosabb és veszélyesebb állambiztonsági játszmába kezd. 

 • Átadtuk a Huawei új kutatás fejlesztési központját. Átadtuk a nyugat-balkáni beruházási támogatásokat. Voltunk a Rétságon, Romhányban és Balassagyarmaton is

  – számolt be a napjáról a külügyminiszter, aki mielőtt felszállt volna a Dassault Falcon 7X kormányzati/katonai különgépre, hogy Szaúd-Arábiába utazzon, bemutatott egy zöld sast azért, hogy a sas nagyon magasan tudjon szárnyalni, és hogy a Ferencváros sikerrel szereplejen a Barcelona otthonában.

 • Legalábbis a Google képkeresője szerint. Mert ha az ember beírja a keresőmotorba azt, hogy „slav”, a találati lista elején mind orosz utcagyerek-stílusban, Adidasban guggoló emberekről látható képek jelennek meg. Nem vicc, próbálja ki!

  A gopnyik szó eredete a mai napig vitatott. Van, aki szerint a gop a szovjet időkben az utcagyerekekről gondoskodó városi hatóság rövidítéséből vagy a proletariátus városi szállásának elnevezéséből származik , a nyik pedig a képző, mint a csinovnyik szóban. Az is meglehet, hogy a szlengben használt gopaty (csavarogni) szóból ered, de létezik az a verzió is, hogy a  hopp”  orosz megfelelőjére, agopra utal az elnevezés. Ez utóbbi magyarázná a világhírű guggoló stílust.