Klára
18 °C
32 °C
Index - In English In English Eng
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Kunhalmi Ágnes posztja szerint Kiskunmajsáról Kiskunfélegyháza irányába Jászszentlászló után pár kilométerrel baleset történt, és a rendőrség két dűlőútra terelte a forgalmat. Azzal azonban nem számoltak a poszt alapján, hogy a homokos úton olyan nagy a bakhát, valamint olyan mély a folyó homok, hogy sokan elakadtak. 

  Mindkét Félegyháza irányába tartó dűlőút telítődött, körülbelül 100 autó mozdulni sem tud.  

  A politikus természetesen nem nézte tétlenül az esetet, és hívta a rendőrséget, miközben még az autóját is kihúzták. Ilyen egy mozgalmas, izgalmakkal teli szerda este a Magyar Szaharában! 

  Figyelem! Kiskunmajsáról Kiskunfélegyháza irányába Jászszentlászló után pár kilométerrel baleset történt. A rendőrség...

  Posted by Kunhalmi Ágnes on Wednesday, August 12, 2020
 • A koronavírus-járvány egyik következménye, hogy egyre nagyobb igény van az olyan megoldásokra, amik redukálják az emberi találkozások számát és szükségességét. Így nagyobb figyelmet kapnak például azok a cégek, akik valamilyen emberi tevékenységet kívánnak kiváltani robotok segítségével. 

  A Japán ZMP cég házhozszállító robotjának tesztüzeméről az MTI számolt be. A fenti képen például az látható, hogy egy férfi épp a telefonja segítségével veszi át a rendelt ételt a robottól. DeliRo a beléépített kamerák és lézeres érzékelők segítségével tud közlekedni óránként 6 kilométeres sebességgel. A robot egyszerre 50 kilónyi csomagot tud célba juttatni. 

  Japánban nemcsak a koronavírus miatt lehetnek fontosak a különböző robotok, hanem azért is, mert a társadalom gyorsan öregszik és a jövőben egyre több olyan munka lehet, amire nem lesz elég munkaerő, így a robotokat kell majd szolgálatba állítani. 

  (Via MTI & Japan Times)

   

 • Az utóbbi napok időjárása különösen megterhelő volt a Szegedi Vadasparkban élő szibériai tigrisek számára, ezért a gondozók gondoskodtak róla, hogy az állatok tudjanak valahogy hűsölni. Ezért kapott Borisz és Igor, a szibériai tigris testvérpár fejenként 2-2 kiló jégtömböt, amibe olyan finomságok kerültek, mint hering, húslé vagy lóhús. 

  A Vadaspark közleménye szerint az állatok 30 perc alatt fogyasztották el a különös fagyit. 

  A Szegeden élő két tigris már kifejezetten öregnek mondható, hiszen már elmúltak 15 évesek, a vadonban nem is szoktak ezek a vadmacskák ilyen szép kort megélni. 

  Igort egyébként 2 évvel ezelőtt az izületi problémái miatt meg kellett műteni, erről több cikkben is beszámoltunk. A műtét sikeres volt és Igor azóta kiváló egészségnek örvend. 

 • Az Időkép oldalán számos hegytetőn elhelyezett kamerának nézhetjük a felvételeit, ezek az eszközök pedig sokszor a legjobb pozícióban vannak ahhoz, hogy különleges fotókat készítsenek. 

  Szerdán például arról készült néhány kiváló fotó, hogy a völgyekben és a Dunakanyarban megült a köd:

  Aki további webkamerákra kíváncsi az kattintson ide.