Mihály
10 °C
17 °C
Index - In English In English Eng
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Jön-jön-jön az első elnökjelölti vita az Egyesült Államokban.

  A szeptember 29-i esemény magyar idő szerint hajnali három órakor kezdődik.

  Az összecsapást külpolitikai szakértőink valós idejű Percről-percre összeállításban elemzik.

  Az Index külpolitikai kerekasztal-társaságának tagjai ma több cikkel, illetve podcast műsorral igyekeznek kontextusba helyezni, miért fontos a választás kimenetele szempontjából egy ilyen vita. A címlapon keresse a Fehér Ház felirattal jelölt anyagokat!

  GettyImages-1228756580
  Fotó: Joshua Roberts / Getty Images Hungary

  Vajon a megsemmisítő retorikájáról híres Trump nyeri a vitát vagy a vitázás szempontjából visszafogottabb képességű Biden, akinek, ha felpaprikázzák, szintén nem kell a szomszédba mennie egy kis arroganciáért?

  Hajnalban kiderül!

 • A Magyar Krónika 76. számának borítója (2020. szeptember).
  A Magyar Krónika 76. számának borítója (2020. szeptember).

  Megújult kivitelben jelent meg a Kerényi Imre által 2014-ben elindított Magyar Krónika című lap, aminek korábban egy időre még a megjelenése is bizonytalanná vált. Hogy az új főszerkesztő, Muray Gábor mennyire alakíthatta át a Magyar Krónikát, arról sokat elárul, ha megnézzük egy korábbi borítóját.

  Az új, egyebek mellett Bereményi Géza-nagyinterjút és -verset, bivalyos riportot, Little Hungary-sztorit és banditakörképet közlő dizájnerlapot október 8-án, Budapesten mutatják be a Három Szerb Kávéházban.

 • A járványhelyzet miatt másodszor is elhalasztották a 21. Gyulai Pálinkafesztivált, a hagyományok hívó parancsára szűk körben mégis összeöntötték a Nemzeti Összetartozás Pálinkáját.

  A szimbolikus hagyományőrző műveletet a Gyulai Televízió szerencsére megörökítette: a felajánlott anyaországi és határon túli, erdélyi, vajdasági, kárpátaljai párlatok házasítása egy nyílt hordóban került sor Gyulán, a városháza kertjében.

  Majd a Nemzeti Összetartozás Pálinkáját Kovács Péter esperes megszentelte többek között Görgényi Ernő gyulai polgármester és Takács Árpád kormánymegbízott társaságában. A végső gasztronómiai csoda végül díszdobozokba került.

 • Az orosz-üzbég Lola Astanova zongoraművésznő igazán különleges színfolt a kortárs komolyzenei szcénában. A bolygónkon létező egyik legjobb zenei képzést kapta Moszkvában, majd az Egyesült Államokba költözött, körbeturnézta a fél világot,

  megjárva a Carnegie Hall-t is.

  Játékáról ódákat zengnek a kritikusok, ám ez önmagában még nem emelné ki az előadók tömegéből, hiszen remek zongorista elég sok van manapság.

  Viszont kizárólag ő Barbie baba külsejű is mindemellé.

  Védjegyévé lett miniszoknyája legújabb videóján is megcsodálható, már ha valakit nem köt le egészen Chopin éteri muzsikája.