Simon, Szimonetta
7 °C
17 °C
Index - In English In English Eng
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • A Juventus labdarúgója, Cristiano Ronaldo több mint két hete kapta el a koronavírust, és a legújabb, keddi tesztje szerint még mindig fertőzött. Ezzel biztossá vált, hogy ma este nem játszhat a Barcelona elleni BL-rangadón, így elmarad az újabb Ronaldo-Messi csata. Az ötszörös aranylabdás klasszis Instagramon posztolt egy képet arról, hogy jól érzi magát és teljesen tünetmentes, otthoni karanténjából drukkol majd csapatának. 

  Aztán kommentben igencsak frusztráltan megjegyezte, hogy véleménye szerint a PCR-teszt egy baromság, ám ezt végül törölte.

 • Egy belga csokoládékészítő-mestert választott meg a világ legjobb cukrászának egy független újságírókból álló zsűri a World Pastry Stars nevű olaszországi szervezet e heti rendezvényén – írta meg az MTI.

  Az egyébként minimalista stílusáról ismert Pierre Marcolini csokoládéi igazi luxusajándéknak számítanak: egy-egy doboz édesség ára a 100 eurót (azaz körülbelül 36 ezer forintot) is meghaladja.

  Az 56 éves cukrászmester 25 évvel ezelőtt nyitotta meg első boltját Brüsszelben, mára azonban mintegy negyven üzlete van szerte Belgiumban, Franciaországban, Nagy-Britanniában, Japánban és Kínában.

  Pierre Marcolini a díj hétfői átadáskor azt mondta: úgy tekint az elismerésre, mint a cukrászat és a csokoládé világának megreformálására irányuló "őrült" küldetésének igazolására. Hozzátette: reméli, hogy a csokoládé segít némi vigaszt nyújtani az embereknek a koronavírus-járvány idején.

  Belgium igen büszke csokoládékészítési hagyományaira azóta, hogy több mint egy évszázaddal ezelőtt, 1912-ben Jean Neuhaus megálmodta a pralinét. Mára azonban szerte a világon komoly külföldi csokoládékészítő-vetélytársak sora verseng, amelyek egyébként gyakorta reklámozzák termékeiket "belga stílusú" édességként.

  Belgium több mint kétszáz csokoládégyárral, s kétezernél is több csokoládébolttal, csokoládémúzeummal, valamint csokoládétematikájú túrával és workshoppal büszkélkedhet.

 • A Facebookon találtuk a következő videót, amelyben egy közveszélyes, ámde gyáva büntetőfékező mutatványát tekinthetjük meg az M3-ason.

  Az október 27-esetről felvételt készítő autóst a büntetőfékező a leállósávba szorította, de beszélgetni vele nem volt kedve.

 • Rejtő Jenő, Budapest Bár és Keresztes Tamás. Mi a közös bennük? Hát A tizennégy karátos autó koncertszínházi változata, amit október 31-én bárki megnézhet.

  A Covid–19-járvány miatt sok dologról és eseményről kellett lemondanunk, de közben a bezártság új megoldásokra késztette az emberiséget. Például az előadások streamelésére, ami miatt nem kell feltétlenül elutaznunk, hogy megnézzünk egy kívánt koncertet vagy darabot.

  Nyilván, az itt és most érzést nem tudja pótolni egy videóra felvett előadás, de az, hogy így bárhol elérhető, és nem kell a járvány miatt mindenről lemondani, kétségkívül remek lehetőség.

  Most szombaton, október 31-én, 19:00-kor a TRIP Hajó a nyáron bemutatott darabot filmre alkalmazott koncertszínházi változatban sugározza.
  Rejtő Jenő: A tizennégy karátos autó című történetét Keresztes Tamás rendezte és a Budapest Bár zenekarral karöltve Dankó István, Lengyel Benjámin, Mentes Júlia, Mertz Tibor, Mikó István, Rába Roland, Szécsi Bence e.h., Tóth Balázs e.h. adja elő.