Vilma
3 °C
13 °C
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • A Budapesti Rendőr-főkapitányság történetét, szervezeti kultúráját bemutató önkéntes szervezetnek, a Hagyományőrző Rendőrszázadnak köszönhetjük, hogy felhívták figyelmünket: a hatvanas években a köztéri Mikulás nem szánkóval, de még csak nem is krampusszal járt, hanem BM kötelékében szolgáló rendőrrel. 

  rendor mikulas 1957
  Fotó: Magyar Rendőr / FORTEPAN

  A hivatkozott képnek nem csupán a gyermekek által várva várt ünnep dátuma ad aktualitást, hanem a háttérben, a ház külső homlokzatán ereszkedő emberalak is.

 • Mindenki az ízlésének megfelelő finomságokat kapott, sőt az ajándékok között több játék is akadt. De sok állat magával a csomagolással is jót játszott. Nézze meg itt, a videóbanmennyire örültek az állatok a Mikulásnak.

  allatkert
 • Az északi féltekén az éghajlatváltozás rendkívüli változása bonyolult kérdés, és számos olyan hatása van, amelyeket csak most kezdünk megérteni – állapítja meg Facebook-posztjában a National Geographic magazin fotósa. 

  Jegesmedve mászik ki a Barents-tengerből
  Jegesmedve mászik ki a Barents-tengerből
  Fotó: Paul Nicklen

  Paul Nicklen felhívta a figyelmet, hogy a globális felmelegedés miatt az Északi-sark jege folyamatosan olvad, így például a jegesmedvék elveszíthetik a túlélésük szempontjából létfontosságú vadászterületeket. A művész éppen ezért fotóival akarja felhívni a figyelmet a természetvédelem fontosságára, különösen a jégtakarók olvadásának következményeire.

 • A Time magazin mintegy százéves történetében először megválasztotta az Év gyermekét, a 15 éves coloradói Gitanjali Raót, egy tudóst és feltalálót választották ki több mint ötezer jelölt közül, a fiatal lány olyan problémákra keres választ technológiai újításokkal mint a vízszennyezés vagy az ópiátfüggőség.

  Az amerikai magazin 1927 óta választja meg a Év Emberét, egy befolyásos férfit, nőt, csoportot vagy elgondolást, akit vagy amelyet a címlapján mutat be. Nem 2020 az első év, amikor kiskorút választott, tavaly az Év Embere Greta Thunberg svéd klímaaktivista volt.