Koronavírus adatok

2021. dec. 01.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Elza
3 °C
8 °C
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Jobb, ha mindenki felkészül, mert valami egészen furcsa és megmagyarázhatatlan különlegességgel állt elő a Heinz.

  A cég ugyanis az ünnepek alkalmával kollaborált a Terry’s Chocolate Orange márkával, hogy elhozzák nekünk a narancsos csokoládés majonézt. Tehát, ez egy majonéz, aminek narancsos csokoládé íze van.

  A hírek szerint ráadásul nem is rossz az íze a majonéznek, amit úgy alkottak meg, hogy olvasztott csokit adtak hozzá narancs darabokkal.

  A limitált kiadás a hirdetés szerint olyan jó, hogy a Heinz figyelmezteti a vásárlót, lehet annyira fog ízleni, hogy rögtön az üvegből fogja kienni, a család többi tagja pedig csak lesheti.

 • Nagy népszerűségnek örvend Twitteren a kiselefánt, aki a fából készült ketrece fölött kukucskál és játékosan lóbálja az ormányát.

  chrome-capture (22)
  Fotó: Sheldrick Wildlife / Twitter

  A felvételt a kenyai székhelyű Sheldrick Wildlife Trust készítette, a szervezet elefánt mentő és rehabilitációs programot működtet a bajba jutott állatok számára. Az ott élő elefántok láthatóan jól érzik magukat ebben a biztonságos környezetben, erre utal az elefántborjú jókedve is.

 • November 22-én útjára indította a Windows 11-es rendszer legújabb frissítését a Microsoft, a frissítési csomagba pedig becsomagolták Clippy-t, magyar nevén Gem Gézát, az Office szoftverek egykori segédjei közül a legismertebbet.

  Clippy nem használható szoftverként tér vissza, csupán emoji lesz belőle, amit az Office 365-ben, egy később érkező Windows-frissítéssel pedig rendszerszinten bárhol használhat majd a felhasználó, közölte a redmondi cég.

  clippy.png
  Fotó: Reddit / r/memes

  A Microsoft a Twitteren szavaztatta meg Géza sorsát, húszezer szavazat kellett volna a sokak által nem éppen kedvelt segéd feltámasztásához, ehhez képest 173 ezernél is több reakció érkezett. A Microsoft emojiai között Clippy a sima gemkapcsot váltja. Mellette érkezik még oroszlán, új kacsintós fej, hamburger, polip és egy macska, aminek szívek vannak a szeme helyén.

  Reméljük, hogy Géza élete újra boldog lesz, a felhasználók szeretettel fogadják majd, és nem kerül sor ehhez a videóhoz hasonlókra:

  A Windows 11 egyelőre opcionális frissítésként ajánlja fel a novemberi csomagot, ezt a Windows Update-ből lehet lehúznia annak, aki nem tud többet várni Gézára. Ha valakinek nem annyira sürgős a dolog, az várjon nyugodtan a decemberi frissítésre.

 • Napról napra nagyobb az őrület az új Pókember mozi körül, amire hétfőn már lehetett jegyet vásárolni az USA-ban.

  maxresdefault
  Fotó: YouTube

  Persze szokás szerint összeomlottak a nagy érdeklődést követően a szerverek, illetve elég hamar megteltek a mozik már jó előre. 

  Jegy
  Fotó: Ebay

  Sokan le is maradtak az első vetítésekről, de nem kell csüggedni, ugyanis az Ebayen megjelentek a megvásárolható jegyek, ami 48 ezer forinttól kezdődnek, de akad olyan, amiért nem kevesebb, mint 7 millió (!) forintotnak megfelelő dollárt kér az eladó.

  jegy2
  Fotó: Ebay

  Nem ritka, hogy a nyerészkedők kihasználják az ilyen helyzeteket, elég csak arra gondolni, hogy a PlayStation 5 konzolok mai napig irreális áron vannak különböző oldalakon, Facebook-csoportokban, ahol az eredeti árának sokszorosáért árulják a termékeket.