Ágnes
2 °C
11 °C
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • GKI Gazdaságkutató Zrt. kimutatása a 2019-es jövedelmi adatok vizsgálata során a következő eredményt hozta:

  • Budapesten a havi nettó átlagkereset 260 ezer forint,
  • a megyei jogú városokban 214 ezer forint,
  • a többi városban 186 ezer forint,
  • a községekben pedig 161 ezer forint volt.
  • A legmagasabb érték Telkiben észlelhető, ahol átlagosan 390 ezer forintot vitt haza egy munkavállaló,
  • a legalacsonyabb bér Csenyétén, mindössze havi 31 ezer forint.
 • Aki szereti az időutazásokat, érdemes elzarándokolnia a Margit hídhoz, de leginkább akkor, amikor hosszabb ideig tartó szárazság után előbukkannak a meder többnyire víz borította részei. Az idén 145 éves hidat 1944 novemberében tervezte felrobbanni a visszavonuló német hadsereg, ám a legnagyobb valószínűség szerint hiba csúszott az utászok munkájába, és a járművekkel, emberekkel zsúfolt híd pesti ága november 4-én déli 12 óra körül a levegőbe repült. A halálos áldozatok számát máig nem sikerült pontosan feltárni, rengetegen eltűntek. Később, a kiürítést követően a híd budai ágát is levegőbe repítette a Wehrmacht.

  A robbanás következtében a roncsok a Dunába zuhantak, és egyes darabok máig megtalálhatóak, ha nyáron csökken a vízszint.

  Az interneten számtalan fotó kering a középső pillér körül szétszóródott hídelemekről, a Hamster blog teljes síndarabról is írt egy régebbi bejegyzésében. (A robbanáskor egy villamos is a Dunába zuhant a sínekkel együtt.) A blogbejegyzésből kiderül, hogy számos roncsdarabot elszállíttatott a helyszínről a BKV és a közlekedési múzeum.

  Az egyik Budapest régi fotóit gyűjtő Facebook-csoportban Haide István tette közzé az 1980-as években készített felvételét.

  A képen az egykor a középső pillért díszítő hatalmas kőkorona felső része látható. Az eredeti, Dunába robbantott kőkoronát gyönyörű gyöngydíszek és zománcozott elemek ékesítették, így festett. 

  A hidat ma is több kőkorona díszíti, sajnos vandálok időről időre örömüket lelik abban, ha letörhetik a koronákat ékesítő kereszteket.

 • Képernyőfotó 2021-01-21 - 14.12.18.png

  Őrbottyán külterületén egy befagyott tó vizéről mentettek ki a tűzoltók egy őzikét. Az állat egyedül nem tudott lejutni a jégről, a kimentéséhez a katasztrófavédelem segítségét kérték

  Az időközben a parthoz közelebb jutó őzet létra és kötelek segítségével mentették ki a gödöllői tűzoltók, és sérülés nélkül átadták a vadásztársaság képviselőinek.

 • A Netflix dokumentumsorozatából, a Tiger Kingből ismert Exotic éppen 22 éves büntetését tölti amiatt, mert bérgyilkost próbált meg felbérelni, hogy megölesse nemezisét, Carole Baskint. Miután tegnap kiderült, hogy mégsem kap elnöki kegyelmet Donald Trumptól, Twitteren fejtette ki vélleményét:

  Túl ártatlan és túl meleg vagyok

  - írta, majd ezek után pedig még Donald Trump fiának is odaszúrt, amiért kihasználta őt a figyelemért.

  A témában megszólalt Carole Baskin is, aki tavaly június óta igazgatja Exotic állatkertjét is a sajátja mellett.  

  Szerintem csak Joe csapata és a média gondolta komolyan, hogy szabadon bocsáthatják Joet. Ez csak figyelemelterelés, hogy megkegyelmezzenek valakinek, aki fejbe lőtt öt tigrist. 

  Exotic a bérgyilkosbérlési kísérlet mellett állatkínzás miatt is ül, és ez, úgy tűnik, jobban zavarja Baskint. 

  Az egész világ kedvenc állatai a tigrisek, és Joe Schreibvogel Maldonado Passage pontosan ott van, ahová tartozik: rács mögött

  – nyilatkozta Baskin. 

  Erős kijelentés ez olyantól, aki maga is ketrecben tartja az állatait, és a pletykák szerint az első férjét is tigrisekkel etette meg.