Rafael
19 °C
33 °C
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Talán mindenkinek megvan 90-es évek végének és a 2000-es évek elejének egyik nagy őrülete, a Tamagotchi, az a tojás alakú kis műanyag cucc, ami egy kis digitális állatka volt, amit etetni kellett, amivel játszani kellett. Ezzel szórakozhattak a gyerekek annak idején, ha épp nem a csattogós lepkét tologatták lent a telepi játszótéren. Vagy épp nem egymást köpőcsövezték le az órák közti szünetekben. Na, hát ez a szuper kis kütyü visszatért, sőt jobb is, mint volt anno.

  A Tamagotchi Smart ugyanazt tudja, csak van pár pluszfunkciója, valamint a karaktereket személyre lehet szabni. Aztán meg a kütyüt is lehet úgy hordani, mint egy okosórát, ami nagyon menő dolog, így ez a Tamagotchi se lesz annyira ciki. De a cikissége miatt tud egyáltalán cool lenni. Igen, ez az, ami megint annyira béna, hogy már jó, tehát mindenkinek ilyenje lesz, és az lesz a leggázabb arc, aki nem áll be a sorba.

  (Mashable)

 • Ez pedig a szombat délutáni futballmérkőzés

  A magyar válogatott teljesítményét a kormánypárti és az ellenzéki politikusok is méltatták. A döntetlennel végződő Magyarország–Franciaország-meccs után sorra érkeztek az elismerő posztok, mindenki egyetértett abban, hogy a hazai játékosok remek teljesítményt nyújtottak. Voltak, akik a Puskás Arénában élőben követték az eseményeket, de akik máshol tartózkodtak, azok is figyelemmel kísérték az összecsapást.

  Orbán Viktor, aki természetesen az arénából figyelte a mérkőzést, az elsők közt büszkélkedett az eredménnyel.

   Gyurcsány Ferenc a kapus Gulácsi Péter teljesítményét kiemelve gratulált.

  A Jobbik Magyarországért Mozgalom óriási bravúrként értékelte a magyarok játékát.

   Széll Bernadett szerint a csoda a hazai csapatban rejlő erőnek köszönhető.

   Karácsony Gergely úgy véli, a döntetlen a hit, a szív és az akarat eredménye. 

   Fekete-Győr András is köszönetet mondott az élményért.

  Szijjártó Péter nem hagyta ki, hogy visszaszóljon azoknak, akik – elvégre járvány-, illetve veszélyhelyzet van – korábban a Puskás Arénában engedélyezett telt ház miatt fejezték ki aggodalmukat. Úgy tűnik, a külgazdasági és külügyminiszter szerint sokan elirigyelték az itteni hangulatot.

  Screenshot 878

  Németh Szilárd az arénából jelentkezett.

  Kósa Lajos Debrecenben a vénkerti focibajnokság után az ottani szurkolókkal közösen nézte meg a meccset, és onnan gratulált.

   Szentkirályi Alexandra szerint a szombati meccs a szív diadala volt.

  Novák Katalin családilag látogatott ki az arénába, és a kemény küzdelem, becsület és kitartás eredményeként értékelte a látottakat.

 • Macskatartóként valószínűleg önnek is feltűnt már, hogy még egy szelídnek tűnő kismacska is gyakran indokolatlanul ütöget le tárgyakat az asztalról, vagy felpofoz  más macskákat, kutyákat – esetleg embereket. Ezt a jelenséget akkor is ismerheti, ha látott már macskás videókat.

  giphy (36).gif
  Fotó: giphy.com

  Most végre az is kiderült, hogy miért csinálják ezt. És nem, nem azért, mert bár imádni való teremtések, rendkívül bunkók is egyben. 

  Az AnimalPath.org oldal szerint a macskák mancsain olyan idegreceptorok találhatók, amelyek segítenek nekik az érzékszervi információk feldolgozásában. Ezért ha valamit megütnek a mancsukkal, a receptoraik segítségével tudják meg, hogy mi az, amit eltaláltak. Ha viszont egy másik macskát, kutyát (vagy gazdit) pofoznak meg, az inkább azért van, hogy így jelezzék dominanciájukat. 

  Tehát nem feltétlenül akarnak ők verekedni, de azért jobb, ha nem kerülünk egy domináns macska karmai közé.

  (via: Mentalfloss)