Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • A színpadon sem láthatták még.

  Rúzsa Magdolna és férje, Vilmos mindent igyekeznek megtenni annak érdekében, hogy hármas ikreiket, Kevét, Zalánt és Lujzát megóvják a sok impulzussal járó világtól. A februári Aréna-koncertjére készülő énekesnő és férje videókat sem mutat a kicsiknek, akik februárban lesznek kétévesek, tudatosan nevelik őket.

  Mint kiderült, a csöppségek még nem is látták az édesanyjukat a színpadon, ahogy koncertfelvételeket sem mutattak még nekik.

  Még nem láttak színpadon, de nem is hiszem, hogy értenék, mit is jelent ez pontosan. Még videókat sem láttak, nem mutatunk nekik mozgó képeket, a diavetítésnél tartunk. Szeretném őket a könyves mesevilágban tartani, ameddig csak tudom, mert nem az ő agyuknak van kitalálva a gyors mozgókép

  – mondta a Blikknek az énekesnő, aki arról is említést tett, hogy gyermekei életében nagy szerepe van a meseolvasásnak.

  Mindent szeretnek, ami autós, biciklis, de valamelyik nap a répa történetétől voltak teljesen oda. Nagy kedvencek a régi mondókák, mindegyiküknek megvan a kedvenc könyve, amit reggel már emel is le a polcról és hozza oda, hogy olvassam.

  Ezt bizonyítja az alábbi fotó is, amelyen Lujza látható.

 • Hím szumátrai orrszarvúborjú született a hétvégén az indonéziai Szumátrán, ahol már csak alig ötven példány él a veszélyeztetett fajból. – írja az MTI. Az újszülött borjú 25 kilósan jött világra a sziget déli részén, a Lampung tartománybeli Way Kambas Nemzeti Parkban létrehozott rezervárumban.

  A kis hím borjút szombaton reggel látták meg a rezervátum munkatársai anyja mellett. Közlésük szerint tíz nappal hamarabb született, mint várták, de szemmel láthatóan jól van, már felállt, járni és szopni is tud. Érdekesség, hogy a borjú apja, Harap 2006-ban a Cinncinati Állatkertben született, és a hím volt az utolsó szumátrai rinocérosz, amelyet hazatelepítettek, ezzel jelenleg már a világ összes szumátrai orrszarvúja Indonéziában él.

  A Természetvédelmi Világszövetség vörös listáján a kihalás szélén álló fajok között szerepel a szumátrai rinocérosz, amelyből mindössze 30 felnőtt példány maradt.

  Siti Nurbaya Bakar indonéz környezetvédelmi és erdészeti miniszter közleményében emlékeztetett rá, hogy idén már a második szumátrai orrszarvúborjú született meg, és hangsúlyozta, hogy a kormány mindent elkövet az orrszarvú-populáció megőrzése érdekében.