18

Csak felnőtteknek

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet. Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését a gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartozik.

Klímamenekültek és a transzba eső sámánokért hozott áldozat

Bejelentették a 2024-es World Press Photo sajtófotó-pályázat régiós győzteseit. A fotóriporterek alkotásai arra inspirálják a nézőket, hogy lépjenek ki a hétköznapi hírfogyasztás köréből, és tekintsenek mélyebben a világ kiemelkedő, ugyanakkor figyelmen kívül hagyott történeteire.

Az 1955 óta évente megrendezett World Press Photo Contest az elmúlt év legjobb fotóriporteri alkotásait díjazza. A 67. alkalommal megrendezett versenyen a díjazott fotókat 130 ország 3851 fotósának 61 062 pályaműve közül választották ki. A 2021-ben bevezetett régiós versenymodell a világ minden tájáról érkező történetek és történetmesélők sokszínűségét támogatja.

A régiós győztesek közül kiválasztott négy globális nyertest 2024. április 18-án, a De Nieuwe Kerkben, Amszterdamban, a 2024-es World Press Photo kiállítás sajtótájékoztatóján jelentik be, az eseményt online is közvetíteni fogják. A zsűri évente hat fotóriporter munkáját díjazza, de idén úgy döntött, hogy két különdíjat is átad. A sajtófotó-pályázat idei témái között találjuk az Izrael és a Hamász terrorszervezet között dúló háború szörnyűségeit, a klímaválságot, a család fontosságát.

„A világ minden tájáról érkező zsűritagok évente több tízezer fotót vesznek szemügyre, hogy megtalálják a képileg lenyűgöző, fontos történeteket elmesélő és közös világunkat reprezentáló válogatást. Az idei válogatásban a kétségbeesés, az éhínség, a háború és a veszteség történetei szerepelnek. De olyan témák is megjelennek, mint a kitartás, a bátorság, a szerelem, a család, az álmok és a pillangók” – fogalmazott Joumana El Zein Khoury, a World Press Photo ügyvezető igazgatója.

Az Indexen most megmutatjuk önöknek a 24 nyertes pályázatot.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport