Tragikus hétvége volt

2013.07.14. 20:52
Ha egész hétvégén strandolt, ha most éledezik a péntek este kezdődött kocsmatúrák után, ha leugrott a telekre, a Balatonhoz vagy ha hírfüggő, és azt se tudta hova kapja a fejét az egész hétvégi hírcunamiban, ez itt a Napi napi különkiadása, az Index kétnapos hétvégi hírösszefoglalója. Minden egy helyen, ha csak egyet kattint, ez legyen.

ÖNGYILKOS LETT AZ INDUL A BAKTERHÁZ BENDEGÚZA

Szombat reggel a Pest megyei Fót és Csomád határában holtan találták Olvasztó Imrét, a kultikus Indul a bakterház Bendegúzát. Hamar kiderült, hogy a 46 éves férfi öngyilkos lett. Kiderült másnapra, hogy magánéleti okok miatt vetett véget az életének: felesége előző nap közölte vele, hogy el akar tőle válni.

HALÁL A BALATON SOUNDON

Először egy belga tévé számolt be arról, hogy meghalt vasárnap virradóra egy belga fiatal a Balaton Soundon, a tévé információi szerint a 21 éves férfi szíve állt le. A fesztivál szervezői azt közölték, nem tudnak halálesetről, a rendőrség előbb közleményt ígért az ügyben, majd az Index érdeklődésére telefonon megerősítette, hogy valóban volt egy haláleset, aminek körülményeit közigazgatási eljárásban vizsgálják.

LÖVÖLDÖZÉS VOLT VÁRPALOTÁN, HÁRMAN MEGHALTAK

Két embert ölt meg egy várpalotai férfi vasárnap reggel. A lövöldözés után öngyilkos lett az 58 éves K. Imre, aki sörétes puskával lőtt a szomszédos családi házban tartózkodókra, írja a police.hu. Egy férfi a helyszínen meghalt, egy nőt életveszélyes sérülésekkel vittek kórházba, aki ott belehalt sérüléseibe.

TÖBB MINT 14 MILLIÁRDOT VETT KI A CÉGEIBŐL GATTYÁN GYÖRGY

Növelte árbevételét és nyereségét tavaly Gattyán György alapvetően a felnőttiparra építő cégbirodalma és társasági adóból is többet fizetett be a 2011-esnél. A legjobban menő társaságok gyakorlatilag 90-100 százalékban külföldről hozták bevételüket, ezekből összesen 14,5 milliárd forintot vettek ki a tulajdonosok.

EURÓPA-BAJNOK LETT A NŐI STRANDKÉZILABDA-VÁLOGATOTT

Az egész tornán veretlen maradt, így Európa-bajnoki arannyal hangolt a világjátékokra a magyar női strandkézilabda-válogatott. Gróz János csapata a dániai Randersben megrendezett döntőben a házigazdákat győzte le 2-1-re szétlövéssel. A férfi válogatott a hetedik helyen zárta az Eb-t.

CSÚNYA KUDARCOT SZENVEDTEK EL A FÉRFI VÍZILABDÁZÓK

A Vodafone Kupa zárómeccsén Görögország 10-9-re legyőzte Magyarországot. Ezzel Benedek Tibor válogatottja a hazai rendezésű, a Margitszigeten tartott négycsapatos tornán csak a harmadik lett Montenegró, valamint a már említett görögök mögött (az utolsó helyen Németország végzett). A jövő hétvégén kezdődő barcelonai világbajnokságig „meg kell próbálni lendületet szerezni, mert a lefordulásaink nagyon hiányoznak” – mondta a meccs után a kapitány.

ÁLLAMI PÉNZEN FORDÍTJÁK LE MATOLCSY GYÖRGY IGEN FURCSA GONDOLATAIT

20 millió forintért rendelt a Nemzetgazdasági Minisztérium 2012 eleje és 2013 februárja között különböző fordításokat. Állami pénzen fordították le többek között Matolcsy György könyvét, az eredetileg a hazai piacra szánt Amerikai Birodalmat – amely szerint az 1956-os eseményeket az ÁVH szervezte – és a Magyar Növekedési Tervet is.

A TRAFIKBOTRÁNYNÁL ALKALMAZOTT PÁLYÁZATVISSZAKÜLDÉST A SZINTÉN BOTRÁNYOS FÖLDBÉLETI ÜGYNÉL CSINÁLTÁK CSAK

A vesztes pályázati anyagok visszaküldése korántsem általános kormányzati gyakorlat, szinte minden minisztérium minden dokumentációt megőriz. Annak apropóján érdeklődtünk, hogy a múlt héten elkezdték a vesztes trafikpályázatokat visszaküldeni. A trafikpályázatok mellett a földpályázatok során szabadult meg hasonló módon a vesztesek pályázati anyagtól a kormány, mindkét tender kellemetlen a kormányzat számára.

FELMENTETTÉK, DE MÉG ELÍTÉLHETIK A TINÉDZSERT LELÖVŐ RENDÉSZT

A floridai esküdtszék nem találta bűnösnek George Zimmermant, aki tavaly februárban lelőtt egy 17 éves fiút, Trayvon Martint. Az ügyészség azt akarta bizonyítani, hogy Zimmerman faji előítéletből kezdte el követni a fiút, a védelem pedig arról igyekezett meggyőzni az esküdtszéket, hogy  önvédelemből lőtte le a fegyvertelen középiskolást. A döntéséől függetlenül Zimmermant elítélhetik polgári vagy polgári jogi perben, előbbiben a család kártérítést követel pszichikai és érzelmi károkozás miatt, a polgári jogi perben pedig azért indítanak eljárást valaki ellen, mert megsértette valakinek a polgári jogait, amit szövetségi törvény véd.

A GYŐR NYERTE A MAGYAR SZUPERKUPÁT

A futballbajnok Győr és a kupagyőztes, a tavalyi bajnokságban csak 6. helyezett Debrecen meccsén sima 3-0-s győzelemmel szerezte meg, fennállása során először a Győr a Szuperkupát. A magyar fociidény ezzel a szombati meccsel kezdődött, maga a bajnokság két hét múlva, július utolsó hétvégéjén indul.