Elzárt kutak, tűző nap, gyilkosság

2013.08.04. 21:11
Ha strandolt, ha síelt, vagy éppen egész nap dolgozott, ha hírfüggő, de lemaradt vagy éppen azt se tudta hova kapja a fejét az egész napi hírcunamiban, ez itt a Napi napi, az Index naponta jelentkező hírösszefoglalója. Minden egy helyen, ha csak egyet kattint, ez legyen.

HOSSZÚ KATINKA VILÁGBAJNOK LETT 200 VEGYESEN

A barcelonai vizes-vb egyik utolsó számában a magyar úszónő végig vezetve, magabiztosan verte ellenfeleit, pedig általában a 400 vegyest szokta a fő számának nevezni. A világcsúcs ugyan nincs meg, de Hosszú fantasztikus. A szuperdögös Jakabos Zsuzsanna hatodik lett.

A MAGYAR VIZILABDAVÁLOGATOTT IS ARANYÉRMES

Még mindig víz: Magyarország a szombat éjjeli döntőben markáns játékkal, Montenegró 8-7-es legyőzésével nyerte meg a barcelonai vízilabda-világbajnokságot. Kemény Dénes szerint ebben óriási szerepe volt a másodedzőnek, Benedek Tibornak is. Magyarország 1973 és 2003 után 2013-ban harmadszor nyert világbajnoki aranyat.

AZ ÓZDI ROMATELEPEN A HŐSÉGBEN ZÁRTÁK EL A VIZET

Az ózdi önkormányzat egy július 27-i döntés alapján a legnagyobb hétvégi melegben "a pazarló és illegális vízvételezés megakadályozása érdekében" több helyen is lezáratta vagy szűkítette a közkutakat. A döntést ellenző helyiek és a velük szimpatizáló Együtt-PM Szövetség hétfőre szervez tüntetést az ózdi önkormányzat épülete elé.

KISIKLOTT A RÁCKEVEI HÉV

Szerencsére senki sem sérült meg. A baleset nem sokkal azután történt, hogy a vonat délelőtt 11:30-kor lindult a közvágóhídi végállomásról. Az utolsó kocsi egyik forgóváza lefutott a sínről, kidöntötte a korlátot és egy közlekedési lámpát. A BKK a kocsi visszaemelését azért nem merte elhalasztani estig, amikor már nem lett volna egyáltalán forgalom, mert hétfőre mindenképp szerették volna rendbe tenni a vonalat. Ez sikerült is, a munkálatok alatt pótló buszok szállították az utasokat.

MEGVERTEK ÉS KIRABOLTAK KÉT NŐT A VÍGSZÍNHÁZNÁL

Az eset még szombat hajnalban történt, az éjszakai busz megállójában. A támadók egy taxiból ugrottak elő, megverték a két fiatal nőt, leszakították az egyikük nő táskáját, és elvitték a mobiltelefonját is. Az egyik támadó még aztuán is ütött a tűsarkújával, hogy letépték róla a miniszoknyát. A verekedők ezután visszaültek a taxiba, a sofőr pedig, aki valószínűleg végignézte az egész eseményt, a támadás után elfuvarozta őket.

NEM IS VOLTAK JOBBIKOSOK AZ AK-47-ESSEL KEMÉNYKEDŐ FÉRFIAK

A rendőrség egy AK-47-es gépkarabélyt és lőszereket talált július 31-én éjszaka Lesencetomaj belterületén egy Nissan csomagtartójában, egy Fiat Tempra két utasánál pedig olyan riasztófegyvert, amelyek tartására nem volt engedélyük. A kilenc férfi őrizetbe vételét egy Facebookon végigfutó hír azonban úgy kommentálta, hogy négyen közülük a sümegi Jobbik tagjai voltak, akik a cigány holokauszt alkalmából akartak fegyveres támadást elkövetni a település romák lakta részén. Vasárnap délután Ferenczi Gábor, a Jobbik addig telefonon elérhetetlen Veszprém megyei elnöke közleményt adott ki: az előállított, Facebookon is említett személyek közül egyik sem tagja a Jobbiknak. Azok a hírportálok viszont, ahol a hírt a Jobbikhoz kötötték, készüljenek fel, hogy a párt jogi lépéseket kíván tenni ellenük.

MEGÖLTE AZ ASSZONYT, MAJD MAGÁVAL IS VÉGZETT

Két holttestetet találtak vasárnap délelőtt a közigazgatásilag Kecskeméthez tartozó Kadafalvánegy családi házban. A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság nyomozói a helyszíni szemle és a tanúvallomások alapján kiderítették: az 52 éves asszony bántalmazásba halt bele, ezután az 54 éves férfi magával is végzett.

OROSZ HADIHAJÓK KÖTÖTTEK KI KUBÁBAN

Moszkva nevű, Slava-osztályú rakétahordozó cirkálóból és két másik orosz hadihajóból álló flotta kötött ki szombaton Havannában. A hivatalos közlemények szerint a Szovjetunió legjelentősebb utódállama és az egyik utolsó kommunista rezsim a baráti kapcsolatait ápolja ezzel az aktussal. A hajók orosz matrózait kubai elöljárók és lelkes, haditechnika-őrült bámészkodók tömege üdvözölte a mólókon.