Ősztől mindenki egyformán megszívja

2013.08.26. 19:38 Módosítva: 2013.08.26. 21:41

KÖVÉR LÁSZLÓ ODACSAPOTT

Nincs pénz a pedagógusbérek megígért emelésre, ezért a héten rendkívüli ülésszakot tart a parlament, hogy módosíthassák a köznevelési törvényt. Hétfőn nem jött össze a házszabálytól való eltéréshez szükséges négyötöd, a Fidesz az ilyen helyzetekre kitalált kétharmados " kivételes sürgős tárgyalásba vétellel" hidalhatja át a problémát. A nap sztárja Dúró Dóra három hónapos kisfia volt, aki többször is felsírt az ülésteremben. A házelnök javaslatára 50 ezer forintra büntettek két független képviselőt, amiért júliusban egy molinón Orbán Viktort idézték.

FRIDERIKUSZ SÁNDOR VISSZATÉR

Szeptembertől heti háromszor lehet majd látni az ATV képernyőjén a kilencvenes évek legendás műsorvezetőjét, aki késő esti beszélgetős műsorában írókkal, feltalálókkal, nagy gondolkodókkal készít majd izgalmas interjúkat.

 

HALADÉKOT KAPNAK A PÉNZTÁRGÉPES BOLTOSOK

Harminc nap türelmi időt kapnak az augusztus 31-ig átállásra kötelezett kereskedők a megfelelő pénztárgépek beszerzésére: a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) szeptember elsejétől 30-áig csak azt ellenőrzi, hogy az üzembehelyezési kódot igényelték-e az adóhatóságtól a kereskedők.

BAJNAI MÉG MINDIG BÍZIK A MEGÁLLAPODÁSBAN

A pénteki, eredménytelen MSZP-Együtt 2014 egyeztetés után Bajnai Gordon úgy véli: van esély a megállapodásra. Hétfői sajtótájékoztatóján lényegében megismételte korábbi ajánlatát: "gyors, olcsó, kölcsönösen ellenőrizhető és kívülről nem manipulálható módszert" tartana kívánatosnak arra nézve, ki legyen a baloldal miniszterelnök-jelöltje. Ez pedig nem más, mint a már ismeretett közvélemény-kutatás. Mesterházy előválasztást akar.

A SÓLYOM BESZÁLL AZ ÉLELMISZERBIZNISZBE

Új magyar prémium élelmiszeripari védjegyet vezet be az eddig elsősorban induló légitársaságként ismertté vált Sólyom. Sólyom-védjegyes étolajat, szilvalekvárt vagy lisztet is vásárolhatnak a fogyasztók nemsokára. A Sólyom Befektetési és Vagyonkezelési Holding Kft. bevásárolta magát tízszázalékos tulajdonrésszel a Sales One Kft.-be, ami eddig a pár termékes Naturalle termékcsaládot forgalmazta. A márkanév mellé ezentúl ráteszik a Sólyom-védjegyet.

ŐSZTŐL MINDENKI EGYFORMÁN ROSSZUL JÁR

A hatéves Fanni leukémiás, a veséi is leálltak. A veseproblémát csak Budapesten lehet kezelni, de a pénzhiány miatt a Tűzoltó utcai gyermekklinika igazgatója kénytelen volt meghúzni a határt: stabil állapotú, körzetén kívüli beteg nem maradhat. Erre ősztől jogszabály is kötelezi, vagyis törvényes lehet majd az egyenlő hozzáférés korlátozása.

KIHIRDETTÉK A FUTBALLVÁLOGATOTT ROMÁNOK ELLENI KERETÉT

Noha Gera Zoltán, az angol bajnokság egyetlen magyarja hosszú sérülése után újra edz, mégsem hívta meg Egervári Sándor szövetségi kapitány a válogatott keretbe a románok elleni szeptemberi vb-selejtezőre. Ugyancsak kimaradt a csapatból Juhász Roland, aki a hét végén sérült meg és Pintér Ádám, aki még nem talált csapatot. Új emberként illetve visszatérőként bekerült Gyömbér a Fradiból és Szakály a DVSC-ből.

18 VOLT ÉS JELENLEGI FUTBALLISTA ÉRINTETT AZ ÚJ BUNDAÜGYBEN

A Központi Nyomozó Főügyészség őrizetbe vette és kihallgatta K. Zoltánt és L. Mátyást 9 rendbeli részben folytatólagosan elkövetett gazdálkodó szervezet dolgozója kötelezettségének megszegésére irányuló vesztegetés bűntettének megalapozott gyanúja miatt. A főügyészség szerint 6 tavaszi NB I.-es meccset manipuláltak, és már 18 személyt gyanúsítanak.

A LENOVO BEINTETT A MICROSOFTNAK

Miközben a Microsoft minden erejével azért küzd, hogy az emberek megszeressék a Windows 8 új menürendszerét, a világ vezető pc-gyártója, a Lenovo olyan kiegészítőt telepít az operációs rendszerre, ami ezzel ellentétes hatást ér el. A Lenovo Windows 8-as számítógépein megtalálható lesz a San Diego-i Sweetlabs által kifejlesztett Pokki szoftvercsomag, amiben nemcsak klasszikus start menü van, hanem egy független alkalmazásbolt is. Ha az emberek úgy állítják be a számítógépüket, hogy bekapcsolás után rögtön a hagyományos asztal töltődjön be, és a Pokki start menüjét kezdik el használni a Windows 8 újfajta menüje helyett, akkor valószínűleg ritkán találkoznak majd a Microsoft által működtetett szoftverbolttal.

EGYMILLIÓ CSÓTÁNY SZABADULT EL KÍNÁBAN

Legalább egymillió csótány szabadult el egy kínai farmon, Dafengben. A birtok tulajdonosa azért tenyésztette a rovarokat, mert a hagyományos kínai orvostudomány azt tartja, hogy az állatból kivont anyagoknak gyógyító hatásuk van. Az állatoknak otthont adó üvegház megsérült, a csótányok ezután kitörtek az üvegházból. A tulajdonos több mint százezer jüant, vagyis nagyjából 3,6 millió forintot fizetett 102 kilogramm amerikaicsótány-lárváért – a kára is nagyjából ennyi.