no

Politikai konstelláció, energiacella, Star Wars

2014.01.20. 19:10

MÉGSEM IDEGENRENDÉSZETI ELJÁRÁS VOLT A ZSIDÓK DEPORTÁLÁSA?

Szakály Sándor megkövette azokat, akiket megsértett minapi nyilatkozata, hogy az 1941-ben Magyarországról Kamenyeck-Podolszk-ba deportált (és ott meggyilkolt) zsidókat "idegenrendészeti eljárás" keretében adták át a németeknek. A kormány által tavaly létrehozott Veritas intézetet vezető történész most azt mondja, a szót szakkifejezésként használta, ami szándéka ellenére került "politikai konstellációba".

CAMERON EGYEDÜL MARADT A KVÓTATERVVEL

Egyetlen más uniós tagállam sem támogatja David Cameron brit kormányfő terveit az EU-n belüli szabad munkaerő-áramlás korlátozására, a legélesebben a német külügyminiszter ellenzi a tervet. Cameronnak régi terve a kvótarendszer felállítása, elsősorban a britek szerint a szociális intézményrendszerÜK nagyvonalúságát kihasználó kelet-európai bevándorlók kiszűrésére.

VÉRES ÖSSZECSAPÁSOK KIJEVBEN

Egyre jobban eldurvul a helyzet az ukrán fővárosban. A kormány a napokban törvényben korlátozta a tüntetők jogait, amivel csak tovább szította a feszültséget. Janukovics elnök már tárgyalna az ellenzékkel, ám az ellenzéki vezetők egyre elégedetlenebbek.

TESZTELTÉK SZÉLES GÁBOR ENERGIACELLÁJÁT

Sikeresen lezárult a háromhetes tesztüzem, jelenleg a kereskedelmi tárgyalások megkezdésére várnak az energiacellával, az egyeztetésekben több ország is részt vesz – üzente a Magyar Hírlap és az Echo Tv tulajdonosa, Széles Gábor Szanyi Tibor szocialista politikusnak. Az írás a „Széles Gábor felvilágosította Szanyit” címet viseli. A dúsgazdag vállalkozó az utóbbi napokban több helyen is kritizálta a szocialista képviselőt. Hogy Paks múlt héten bejelentett bővítése után vajon mi szükség lesz a találmányra, Széles úgy válaszolt, hogy a berendezés elsősorban a háztartások részére lesz hasznos, és nem váltja ki a vállalatok jelentős energiaigényét.

D  HB20061012103

A DENVER ÉS A SEATTLE JÁTSZIK A SUPER BOWLON

Hétfő hajnalban kiderült, hogy a vasárnap éjszaka játszott Denver–New England párharc győztese, a Denver Broncos az amerikaifutball-döntőben a Seattle Seahawksszal játszik. A Seattle a San Francisco 49-zel csapott össze a főcsoportdöntőben és 23-17-re nyert.

KÖZMÉDIA: AKI TILTAKOZIK PAKS ELLEN, AZ BUZI

A köztévé munkatársai fontosnak tartották kiemelni a Híradóban, hogy az Együtt-PM egyik Paks ellen tiltakozó aktivistája meleg. A párt a tudósítás miatt az Egyenló Bánásmód Hatósághoz fordul, mert szerintük "a magánélettel kapcsolatos információk politikai relevanciájú mozzanatként való bemutatása kizárólag ellenséges hangulat keltésére, a melegek politikai megbélyegzésére, a paksi botrányról való figyelemelterelésre jó".

ELKÉSZÜLT A STAR WARS 7 FORGATÓKÖNYVE

A rendező, J.J. Abrams bejelentette, hogy elkészült a Star Wars hetedik részének forgatókönyve. A könyvet a rendező Lawrence Kasdannal közösen írta, aki A birodalom visszavág és A Jedi visszatér forgatókönyvein is dolgozott. Az is kiderült, hogy az egyik szerepről tárgyalnak Jesse Plemonsszal, a Breaking Bad sztárjával. Premier 2015-ben.

MÉG MINDIG NEM VESSZÜK KOMOLYAN A JELSZAVAINKAT

Lesújtó képet mutat az emberek online biztonsággal kapcsolatos elővigyázatossági szintjéről egy több millió jelszó elemzéséből készült tanulmány. A leggyakoribb jelszavak az 123456, a password és az 12345678. Nem mondjuk, hogy aki ilyen jelszót választ, az meg is érdemli, hogy feltörjék, de aki ilyen jelszót választ, az meg is érdemli hogy feltörjék.

VALAMI NAGYON FURÁT TALÁLTAK A MARSON

Egy öklömnyi, teljesen tucat kinézetű követ. Na de hogyan! A Mars-járó egyik fotóján még nem volt ott, a másikon meg már hirtelen igen. A NASA nagy koponyái most azon gondolkodnak, vajon hogy került oda.