A Fidesz adta, az MSZP átvette

2014.04.04. 19:29 Módosítva: 2014.04.04. 19:48

MSZP-NEK IS JUTOTT A FIDESZ ÉRVKÁRTYÁJÁBÓL

Zártkörű próbákon kellett számot adniuk az egyik békési választókerület polgármestereinek arról, hogy megfelelően betanulták-e a Fidesz zanzásított érvrendszerét, amely a kormányzati sikerek bemutatására és az ellenzéki támadások visszaverésére készült. Az orosházi pártközpont az „érvkártyákat” azonban az ellenzékhez is elküldte, aztán küldtek egy újabb e-mailt, hogy a tévedésből küldött levél tartalmát tekintsék tárgytalannak.

Nagyobb méretért kattintson!
Nagyobb méretért kattintson!

AZ EBESZ IS MEGFIGYELI A VÁLASZTÁSOKAT

Eddig 160 külföldi megfigyelő regisztrált a vasárnapi országgyűlési választásra. A legtöbb megfigyelő az Európai Biztonsági és Együttműködési Szervezettől (EBESZ) érkezik: a nemzetközi szervezettől 79-en jelentkeztek az NVI-nél. A budapesti külképviseleteknek nem kell jelezniük a Külügyminisztériumnak, ha fel akarnak keresni egy szavazóhelyiséget vagy a Nemzeti Választási Irodát, vagy bármilyen, a választáshoz kapcsolódó tevékenységet terveznek.

BÉKÉSEN ITALOZNI SZABAD

Az Index információi szerint pénteken reggel eligazításon kérték a biztonsági őröket az Erzsébet tér üzemeltetői, hogy a jövőben tartózkodjanak a téren szórakozó fiatalok vegzálásától, csak a rendbontókra koncentráljanak.

100 MILLIÓRA BÍRSÁGOLTA A GVH AZ ÉRMEKIBOCSÁTÓ KFT-T

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) megállapította, hogy a Magyar Éremkibocsátó Intézet Kft. megtévesztette a fogyasztókat, a cég ezért 100 000 000 forint büntetést fizet. A cég 2012. november 1-jétől a különböző érméket népszerűsítő reklámstratégiáját teljes egészében a hivatalosság, az állami elismertség látszatára építette. A marketinganyagok magyar zászlós borítékokban mentek ki, közlemény felirattal. A cég sok hasonló dolgot művelt

NŐTT A REÁLBÉR TAVALY

A nettó bérek tempósabb emelkedésének és az alacsonyabb inflációnak köszönhetően reálbér-növekedést mért tavaly a KSH a 2012-es csökkenés után. Bár a családi adókedvezmény miatt a legalább három gyermeket nevelők nettó bére volt a legmagasabb, a legtempósabb emelkedést a gyermektelenek könyvelhették el.

SCHUMACHER ÉBREDEZIK

A december végi síbalesete óta kómában fekvő korábbi F1-világbajnok állapota javult, erről menedzsere számolt be pénteken. Sabine Kehm azt mondta, Schumacher ébredezik, és kezdi visszanyerni öntudatát. A Sky szerint egyszerűbb utasításokra is reagált. 

ELHUNYT SZABÓ GYULA, A NEMZET SZÍNÉSZE

Ő volt a Tenkes kapitánya Buga Jakabja, a Princ, a katona Csontos őrnagya, a Robog az úthenger Józsija. Életének 84. évében hosszú betegség után pénteken érte a halál a Kossuth- és kétszeres Jászai Mari-díjas színészt, érdemes és kiváló művészt, a nemzet színészét

AZ OLASZOK EGYMILLIÓ EURÓRA BÜNTETTÉK A GOOGLE-T

A Google-nak egymillió euró bírságot kell fizetnie a Street View miatt Olaszországban. Helyi fogyasztóvédők arra panaszkodtak, hogy azok az autók, amelyek az utcákat térképezték fel, nem voltak felismerhetőek 2010 előtt. A cég szóvivője azt állítja, hogy ők anno mindent a hatóságok kívánalmai szerint csináltak. A Google nem először kerül bajba a Street View miatt, számos európai országban és az Egyesült Államokban is perelték a szolgáltatás körüli viták miatt.

EURÓPA FÖLDFIGYELŐ MŰHOLDAT KÜLDÖTT AZ ŰRBE

Pályára bocsátották az első Sentinel műholdat, amely az európai Copernicus program zászlóshajójaként a Föld felszínének minden eddiginél pontosabb megfigyelését és feltérképezését végzi. Az indítás helye Francia-Guyana volt, a repülés a 699 kilométeres végső magasságba 23 percig tartott. Az Európai Bizottság és az Európai Űrügynökség (ESA) új, ötéves programjában az első műholdat újabb öt, szintén Sentinelnek elnevezett szatellit követi.