Ezt hozta a választás másnapja

2014.04.07. 19:13

ORBÁN MÁR A KORMÁNYRÓL TÁRGYAL

Hétfőn délelőtt külön-külön több leendő kormánytaggal is megbeszélést tartott. A volt kormánytagok többsége még nem tudja, hogy a választás után is számít-e rájuk a kormányfő, csak Pintér, Lázár, Varga és Balog helye tűnik biztosnak.

ORBÁN: A KÉTHARMADNAK NINCS JELENTŐSÉGE

Hétfői nemzetközi sajtótájékoztatóján Orbán Viktor bejelentette, hogy az ország „széles" jövő előtt áll, a régió élére szeretnénk „ugratni". Szerinte nincs jelentősége annak, hogy lesz-e kétharmad, vagy sem. A lényeg, hogy folytassák a munkát, amit elkezdtek – közölte.

ÁPRILIS 25-ÉRE LEHET HIVATALOS VÉGEREDMÉNY

A vasárnapi országgyűlése választás országos listás eredményét várhatóan április 25-éig számolják össze. Rogán Antal frakcióvezető a választás előtt arról beszélt, hogy ha sokan megtámadják a választási eredményeket, a jogorvoslati idő elhúzódása miatt május elején alakulhat meg a parlament. Az új kormány június elején, az EP-választások után állhat fel.

NŐTT AZ ADÓSSÁG, NŐTT A DEVIZATARTALÉK

Márciusban 2,409 milliárd euróval 36,197 milliárdra nőtt a Magyar Nemzeti Bank devizatartaléka.  Ezzel 2012 januárja óta nem látott magasságba szökött a tartalékok szintje.

TOVÁBB DARABOLÓDHAT UKRAJNA

A Donyeck megyei oroszpárti tüntetők „népi tanácsa“ hétfő délután nagy többséggel kikiáltotta Donyeck régió függetlenségét. Kijevtől függetlennek kiáltották ki a régiót, és kimondták, hogy legkésőbb május 11-ig népszavazást kell tartani Oroszországhoz való csatlakozásról. A tüntetők békefenntartó katonák küldését várják Putyintól. A megyei adminisztráció épülete előtt több ezer ember tüntetett orosz zászlókkal az Oroszországhoz való csatlakozás mellett.

A SAMSUNG FORRADALMASÍTJA A GRAFÉN GYÁRTÁSÁT

A grafén a jövő anyaga: jobb elektromos vezető a réznél, keményebb a gyémántnál, strapabíróbb az acélnál, mégis rugalmasabb, mint a gumi. 2010-ben Nobel-díj járt az egy atom vastagságú grafitréteg feltalálásáért, már csak a tömeggyártás a problémás. Ezen segíthet a Samsung új megoldása, részletesebben itt olvashat róla.

LEHAGYTAK EGY JORDAN-CSÚCSOT AZ NBA-BEN

Kevin Durant 38 pontot szerzett és rekorder lett az Oklahoma City Thunderrel. Az amerikai kosaras sorozatban 41. mérkőzésén jutott 25 pont fölé, ezzel lehagyta az örökrangsorban a legendás Michael Jordant, akinek az 1991/92-es szezonban ez 40 meccsen sikerült. Az NBA abszolút rekordere Oscar Robertson 46 mérkőzéssel (1963/64).

MEGHALT MICKEY ROONEY

Ő volt a legfiatalabb színész, akit Oscar-díjra jelöltek: a La Conga című filmért begyűjtött jelölésekor mindössze 19 éves volt. Hollywood egyik legjobban fizetett színésze 93 évesen halt meg.