Mit szól a BL-sorsoláshoz Orbán Viktor raktárba került focis hátizsákja?

2014.04.11. 19:10

UGROTT 24 TROLIBUSZ

A Közbeszerzési Döntőbizottság a Skoda kérésére indított vizsgálatában elkaszálta a budapesti trolitendert, mert a kiírásban nem szerepelt a teljesen idejétmúlt dízelüzemű segédmeghajtás, csak akkumulátoros. A szűk határidők miatt ez azt jelentheti, hogy lőttek 3,4 milliárd forint uniós támogatásnak. A BKK vezérigazgatója a határozatot súlyos szakmai hibának nevezte.

RAKTÁRBA KERÜL ORBÁN VIKTOR HÁTIZSÁKJA

A Nemzeti Múzeumba kerül Orbán Viktor legendás 2006-os focivébés sporthátizsákja, amellyel külföldi útjain lehetett látni. A Nemzeti Múzeum legújabb korral foglalkozó munkatársai már korábban is kértek gyűjteményükbe személyes tárgyat a miniszterelnöktől és az országot korábban vezető politikusoktól. A miniszterelnök átadta a régi táskáját, és miután a napokban megkapta az idei brazíliai vébé hivatalos hordozóeszközét, továbbra sem fogjuk nejlonzacskóval látni.

az elveszett frigytaska.gif
Fotó: szarvas

MALINA HEDVIG ELNÖKI KEGYELMET KAPHAT

Amennyiben elítélnék a hét év után vád alá helyezett Zsák Malina Hedviget, Andrej Kiska, a frissen megválasztott államfő elnöki kegyelemben részesíti, mert azt szerinte már rég meg kellett volna kapnia. 2006-ban az akkor 23 éves, brutálisan összevert diáklány arról számolt be, hogy azért bántalmazták Nyitrán, mert magyarul beszélt. Az ügyészség hamis tanúzással és hamis eskütétellel vádolja.

MEGHALT A 13 és ¾ éves ADRIAN MOLE ÍRÓJA

Sue Townsend súlyos cukorbetegséggel küzdött, fél szemére meg is vakult. 2009-ben veseátültetésre volt szüksége, két éve stroke-ot kapott, most egy újabb betegséggel már nem bírt a szervezete: leicesteri otthonában 68 évesen elhunyt. A bestseller Adrian Mole-könyvek mellett más regényeket is írt, legtöbbször a politika és az átlagemberek gondjai voltak a témái.

BL-ELŐDÖNTŐ: REAL MADRID-BAYERN MÜNCHEN ÉS ATLETICO MADRID-CHELSEA

Kisorsolták a Bajnokok Ligája elődöntjének párosítását. Az első mérkőzések április 22. és 23-án lesznek. Az Európa Ligában a Sevilla a Valenciával, a Benfica a Juventusszal játszik.

VILÁGVÉGÉVEL KEZDŐDÖTT A FÖLD ÉLETE

Jóval a dinoszauruszok előtt, 3,26 milliárd éve egy 60 kilométeres kisbolygó csapódott a Földbe, és ezután egy óriáscunami söpört végig a teljes felszínen. De előbb minden elégett az izzó levegőben. Mindez a bolygófejlődést lezáró időszakban történt, és azóta, szerencsére, csökkent a hasonló események száma.

SEMMI SEM VOLT BIZTONSÁGBAN AZ INTERNETEN

Április 7-én borult a bili: az egyik elterjedt titkosításban, az OpenSSL -ben hatalmas biztonsági rést fedeztek fel. Az elmúlt két évben támadó hekkerek simán hozzáférhettek banki, személyes és más titkosított adatokhoz. A Heartbleed bug néven emlegetett sérülékenységet lassan javították az érintett cégek, és mint kiderült, az információt szándékosan nem adták ki azonnal mindenkinek. Így ugyanis a bűnözők is megismerték volna a részleteket, és azonnal elkezdtek volna adatokat lopni.