Na mire jó még a kétharmad?

2014.05.12. 19:20 Módosítva: 2014.05.12. 19:25

ETIKAI ELJÁRÁS INDUL A REZESOVÁ-ÜGY SZAKÉRTŐJE ELLEN

A Budapesti Igazságügyi Szakértői Kamara etikai bizottságához fordult az áldozatok hozzátartozói által megbízott ügyvéd Melegh Gábor miatt. Meleget elfogultsággal vádolják, amiért összeférhetetlenségre hivatkozva az áldozati hozzátartozókat elutasította, Rezešováék felkérésre viszont később igent mondott, és azzal, hogy megsértette a titoktartási kötelezettségét.

MÁRIS SZÜKSÉG VAN A KÉTHARMADRA

Mégpedig azért, hogy több pénz maradhasson a képviselők zsebében, ugyanis az új házszabály értelmében a javadalmazási és a költségtérítési szabályok megváltoztak, amit a kormányoldal és az ellenzék egyaránt sérelmesnek tart. Így az országgyűlési törvény lehet az első sarkalatos jogszabály, amihez az új ciklusban hozzá kell nyúlni.

TELJESEN ÁTALAKUL A GMAIL

Új, teljesen átrajzolt kezelőfelületet tesztel a Google a világ legnépszerűbb és alighanem legjobb ingyenes webes levelezőszolgáltatásához, a Gmailhez. A főbb újítások, hogy a levelek listája középen jelenik meg, eltűnnek az oldalsó oszlopok, és a fontos leveleket a csillagozás helyett a lista tetejére ragaszthatjuk. További újdonságok és kiszivárgott képek itt.

ELTŰNT A LEGMODERNEBB KUTATÓ TENGERALATTJÁRÓ ROBOT

A Csendes-óceán egyik legmélyebb árkában, Új-Zélandtól északkeletre veszítették el a kutatók a kapcsolatot a 8 millió dolláros Nereus kutatórobottal. A Nereus 2008 óta járta a mélytengereket, segítségével olyan helyekre tekinthettek be a tudósok, ahová még sohasem. Az első feltételezések szerint a hirtelen nyomásváltozás okozott katasztrófát a szerkezetben.

graphics-HROV Cruise pics-IMGP2169 86593 88317
Fotó: whoi.edu

ITT AZ ANGOL VÁLOGATOTT KERETE A VB-RE

Roy Hodgson szövetségi kapitány megnevezte azt a 23 futballistát, akik Angliát képviselik majd az egy hónap múlva kezdődő brazíliai futball-világbajnokságon. Nagy meglepetések nincsenek, hacsak azt nem tekintjük annak, hogy tényleg semmi meglepő nincs benne. Az oroszok is keretet hirdettek.

IDŐZÍTETT BOMBA ROBBANHATOTT VOLNA A GIRÓN

Egyelőre nem tudják a célját, mindenesetre éppen a Giro d' Italia kerékpárosverseny írországi befutójának napján egy bombát találtak egy autóban Dublinban. A szerkezetet sikerült hatástalanítani, az IRA-t sejtik a terv hátterében.

KÍNAI BANKKÖZPONT LESZ BUDAPESTEN 

Magyarországon tervezi létrehozni kelet- és közép-európai üzletfejlesztési központját és elszámolási központjáta Bank of China.  A bank vezetői a hétvégén Orbán Viktor miniszterelnökkel is találkoztak, aki üdvözölte a bank terveit.

AZ NKA FELTALÁLTA A HIDEG VIZET

Az adathordozói díjakból származó pénzből könnyűzenei programot indít az NKA, ami kísértetiesen hasonlít a szocialisták által elindított, majd 2011-ben a Fidesz által megszüntetett PANKKK-hoz.

ÚJ ORSZÁG SZÜLETETT EURÓPÁBAN

Legalábbis ezt állítja a kelet-ukrajnai szakadár Donyecki Népköztársaság vezetése. Ez a vasárnapi népszavazás után meglepő fordulat, akkor ugyanis azt mondták, hogy a függetlenségről szóló népszavazás csak erkölcsi alapot ad az – ellenük terrorelhárító akciót folytató – ukrán vezetéssel szembeni egyezkedésre. Brüsszel és Washington sem ismeri el a népszavazást, Moszkva viszont tiszteletben tartja, de az orosz közlemény sem szólt a szakadár állam elismeréséről.

500 EZREN KAPHATNAK LAKÁSTÁMOGATÁST 

Az OTP Bank számításai szerint körülbelül 500 ezer kedvezményezettje lehet a munkáltatói vissza nem térítendő lakáscélú támogatásnak. A bank elindította a támogatás folyósításához kapcsolódó szolgáltatását. A kormány a személyi jövedelemadó törvény módosításával 2014. január 1-jével tette lehetővé, hogy a cégek adómentesen támogathassák dolgozóik lakáshitel-törlesztését, vagy lakásvásárlását, az ehhez kapcsolódó miniszteri rendelet pedig április elején jelent meg.