Minyá zavut Béla. Kovács Béla

2014.05.15. 19:08

KÖSZ, ORKÁN

Az Yvette névre keresztelt mediterrán ciklon ma lesújtott Magyarországra. Rengeteg eső zúdult a nyakunkba, a szél pedig sokfelé viharos, itt-ott még 140 km/órásnál is erősebb volt. A közlekedés országszerte lelassult, mert fák dőltek az utakra, villanyvezetékek is leszakadtak, a Balaton déli partján pedig annyira kiöntött a víz, hogy egyes szakaszokat katasztrófa-sújtotta területnek lehetne nyilvánítani.

OROSZ ÜGYNÖK A JOBBIKBAN?

Az Államvédelmi Hivatal feljelentése nyomán az Legfőbb Ügyészség Brüsszeltől kéri Kovács Béla, a Jobbik EP-képviselője mentelmi jogának felfüggesztését, ugyanis adataik szerint Kovács az EU ellen kémkedett Oroszország javára. Kovács ma tagadta az állításokat, de gyűlnek a viharfelhők a feje felett, mert gyanúsak a kinti pénzügyei, csalás miatt nyomoz ellene az unió illetékes szerve, és még kínos nőbotrányba is keveredett. A Jobbikban azonban nem lett következménye az ügyeinek, mert ő volt a párt legnagyvonalúbb támogatója.

A JOBBIK VEZET AZ MSZP ELŐTT

A választani tudó biztos szavazók körében a Jobbik megelőzte az MSZP-t, derül ki a Medián legfrissebb közvélemény-kutatásából. Ha most vasárnap lennének a választások, a választani tudó biztos szavazók közül 17 százalék szavazna a Jobbikra, és csak 14 százalék az MSZP-re. A Fidesz 56 százalékot kapna, az LMP 4-et.

BEZÁR AZ IWIW

12 év után leállítják az első és legnagyobb magyar közösségi oldal szervereit. Egykor napi másfél millió látogatója volt az oldalnak, és közel ötmillió regisztrált felhasználója. Aztán jött a Facebook, és a megújulásra képtelen, reklámokban és levélszemétben fuldokló iWiW-ről elmenekült a nép. Ennek ellenére a tulaj Magyar Telekom szerint még tavaly is nyereségesen tudott működni az oldal; de miután idén már esély sem volt erre, inkább lehúzták a rolót.

HÁROMSZOROS GYILKOS LEHET A PROFI AMERIKAI-FOCISTA

Aaron Hernandezt tavaly vették őrizetbe egy ismerősének a meggyilkolása után. A férfi kocsiját megtalálták Hernandez házának környékén, a férfi megpróbálta megsemmisíteni háza biztonsági kamaráinak a felvételeit. Csütörtökön pedig megvádolták egy bostoni 2012-es kettős gyilkosság elkövetésével. A korábbi New England Patriots-játékos a vád szerint összebalhézott a két férfival egy klubban, autóval utánuk ment, és egy lámpánál lelőtte őket.

3,5 SZÁZALÉKKAL NŐTT A GDP

A KSH első, gyorsbecslése alapján Magyarország bruttó hazai terméke 2014. első negyedévében 3,5 százalékkal nőtt az előző év azonos időszakához viszonyítva. A növekedést a statisztikai hivatal szerint alapvetően az ipar és az építőipar teljesítményének növekedése okozta. A frissen publikált eredmény jelentősen meghaladja a piaci elemzők 2,7 százalékos piaci várakozásait. Az NGM szerint ez nyolc éves rekord.

PANCSOLTA A BOROKAT A TOKAJ KERESKEDŐHÁZ

Nagy erőkkel nyomoz a rendőrség a Tokaj Kereskedőház ügyei miatt, miután a tavaly kinevezett menedzsment hűtlen kezelés gyanújával feljelentést tett ismeretlen tettes ellen. A gyanú szerint az állami cég pancsolt, alacsony színvonalú borokat forgalmazott külföldön, amivel megtévesztette a vevőit.

ÖNKORMÁNYZATI FÖLDBIZOTTSÁGOK OSZTHATJÁK A FÖLDEKET

Jönnek a helyi földbizottságok, amik annyit jelentenének, hogy 8-9 helyi gazda lényegében indoklás nélkül megvétózhat bármilyen földvásárlást. A Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) viszont arra gyanakszik, hogy az unió szerint összeférhetetlen lehet, ha a gazdák döntenek a saját versenytársaikról, ezért jobb ötletük támadt: nevezze ki az önkormányzat azokat az embereket, akik ebbe a helyi mindenható bizottságba kerülhetnek. Ennek az lesz az eredménye, hogy az önkormányzati választásokon győztes párt helyben lényegében megszüntetheti a versenyt.