Mit kértek a zsidó szenátorok Orbán Viktortól?

2014.05.23. 19:45

HABONY NEM SZOCIÁLIS BÉRLAKÁSBAN ÉL

Nem szociális bérlakás, hanem az önkormányzati rendelet szerinti legmagasabb piaci bérleti díjért bérbe vett ingatlan a Szerb utca 9., I. emelet 1. szám alatti lakás, állítja az V. kerületi önkormányzat. A Magyar Narancs megírta, hogy – bár neve nem szerepel a bérlők listáján – évek óta ott lakik Habony Árpád, a miniszterelnök tanácsadója. A lakással kapcsolatban az is elhangzott, hogy a közismerten drága autókat használó Habony szociális bérlakásként kapta meg az ingatlant.

szerb
Fotó: Google Maps

MEGVAN A RÁKOS GYEREKEK ÉLETMENTŐ MŰSZERE

Egy magáncég, a Max-Immun Rák- és Immunkutató Kft. megvásárolja azt az életmentő műszert, amelynek a beszerzéséhez a Gyermekrák Alapítványtól hiába kért segítséget Kriván Gergely, a Magyar Gyermekonkológiai Hálózat elnöke, az ESZSZK Gyermekhematológiai és Őssejt-transzplantációs Osztályát vezető főorvos. Egy olyan speciális, újfajta műszerről van szó, amelynek a segítségével a főorvos szerint csak az elmúlt két hónapban két rákbeteg gyerek halálát lehetett volna megakadályozni.

FELMENTETTÉK A KULCSI GYILKOST

Felmentették a kulcsi négyes gyilkossággal vádolt férfit csütörtökön, és a bíróság kényszergyógykezelésre ítélte a férfit – határozott a Székesfehérvári Törvényszék pénteken, első fokon a 2012 áprilisi kulcsi mészárlással vádolt H. Csanád Jutas ügyében.

SZENÁTOROK TILTAKOZTAK A MEGSZÁLLÁSI EMLÉKMŰ ELLEN

A Szabadság téri emlékmű megépítésére vonatkozó tervek felülvizsgálatát kérte Orbán Viktortól 30 zsidó származású amerikai szenátor és képviselő. Az aláírók a Zsidó Világkongresszus (WJC) honlapján közölt levelükben úgy fogalmaztak: az amerikai kongresszus tagjaként, valamint a két ország partnerségének régi támogatójaként aggodalmukat fejezik ki a magyar kormány azon döntése miatt, hogy folytatja a "náci megszállás alatt elszenvedett tragédiákról megemlékező vitatott emlékmű" építését.

KORLÁTOZNÁ AZ MNB A HITELFELVÉTELT 

Az MNB felvetette, hogy korlátozhatnák a törlesztőrészletet az adós jövedelme alapján. Meghatároznák, hogy a havonta, legálisan rendelkezésre álló nettó jövedelemhez viszonyítva legfeljebb mennyit fizethet ki egy család az összes létező hitele után a bankoknak. Ez a PTI (payment to income), és lehet, hogy már ősszel bevezetnék. Felülvizsgálnák a hitelfedezeti korlátot is, a devizahitelek esetében talán szigorítanák is ezt, a pénzügyi lízingnél viszont lazíthatnák. 

NEM SZÉP DOLOG A PERONZÁRON KÍVÜL BÜNTETNI A BLICCELŐKET

Új módszer a bliccelők elleni hadviselésben: a metrókijáratnál az ellenőrök első védelmi vonala mögött láncban álló közterület-felügyelők alkotnak a peronzáron kívül második védelmi láncot arra az esetre, hogy egy utas átslisszanna az első vonalon, és nem akarna megállni az utána kiabáló ellenőröknek. A BKK szerint rendben van a módszer, jogi szakértők azonban aggályosnak tartják, hogy peronzárat átlépett, azaz az utazását hivatalosan is befejező utast gyakorlatilag így tudják mégis megbírságolni.

nyugati

MINISZTERELNÖK LETT A THAI PUCCSISTA

Thaiföldön pénteken magához vonta a miniszterelnöki jogköröket a hadsereg főparancsnoka, Prajuth Csan-ocsa, aki előző nap vértelen puccsal átvette az ország irányítását. A főparancsnok a televízióban bejelentette, hogy amíg nincs más miniszterelnök, a nemzeti béke és rend megőrzése tanácsának elnökeként átveszi a kormányzati felelősséget. Elődjlt Jinglak Sinavatrát gyorsan őrizetbe is vette.

AKÁR JÖVŐ ÁPRILISBAN JÖHET A WINDOWS 9

Nemrég jelent meg a Windows Phone 8.1, néhány kiszivárgott dokumentum szerint viszont a Microsoft már fejleszti a Windows 9-et és a Windows Phone 9-et. A Myce.com által nyilvánosságra hozott anyag szerint 2015 második vagy harmadik negyedévében jöhetnek az új operációs rendszerek előzetesei. A pletykák szerint a Microsoft kidobja a csempés felületet, de arról is hallani, hogy elhagyják a Windows RT-t, és a WP9 tabletekre és telefonokra is jó lesz.

A MAGYAR FUTBALL FEJLŐDIK, MÁRIS ITT LEHET A 18 CSAPATOS NB I.

Az MLSZ illetékes bizottságában 13 első osztályú klub egyöntetűen arra szavazott, hogy a mostani 16-ról 18-ra emeljék fel az NB I. létszámát. A Puskás, a Videoton és a DVTK nem vett részt a szavazáson, amelyet a kiesőesélyes Mezőkövesd kezdeményezett. Ha így állna, senki nem esne ki, és feljutna a Nyíregyíháza és feltehetően a Dunaújváros.

BEGYÓGYSZEREZTÉK AZ AMERIKAIFOCISTÁKAT, HOGY NE ÉREZZENEK FÁJDALMAT

Az Egyesül Államokban több száz volt amerikaifutballista beperelte az NFL-t, mert olyan gyógyszereket kaptak aktív korukban, amelyekről gyakran nem is tudták, hogy micsoda, sokan függővé váltak és maradandó károsodást szenvedtek. Volt olyan, akinek azt sem mondták meg, hogy eltört valamije, mert nem érzett fájdalmat. Az NFL arra ösztönözte a játékosokat, hogy ezeket a csak receptre kapható erős gyógyszereket szedjék.

A FIDESZ és a DK nélkül ment le a tv-vita

Az ATV-n vitáztak egymással az EP-választás listavezetői. A listaállító nyolc pártból a Fidesz és a DK nem ment el a műsorba, amelyen fél órát kellett várni Bajnai lelibásozására. Erre Kásler Árpád szánta el magát a Haza Nem Eladó Mozgalom Párttól. Békésebb hangot ütött meg Morvai Krisztina (Jobbik), Szanyi Tibor (MSZP) hozta a szókimondó formáját, Bajnai Gordon (Együtt–PM) másodpercre kidolgozott beszédet mondott, Meszerics Tamás (LMP) jobb EU-t ígért. A Seres Mária Szövetségesei (SMS) színeiben a halálbüntetés visszaállítása mellett kiálló Tóth Tamás pedig azt, hogy ha az EP-be kerül, akkor kideríti, ki volt a fia gyilkosa.