Ez a nap az Emberekről szólt

2014.05.29. 19:25

MESTERHÁZY LEMONDOTT

Mesterházy Attila azonnali hatállyal lemondott az MSZP elnöki és a frakcióvezetői tisztéről is, és nem indul újra egyik posztért sem, hogy így járuljon hozzá a párt megújulásához. A Fidesz szerint már csak Gyurcsányon és Bajnain a sor. Közben beindult a pártelnök-casting, Tóbiás József vagy Ujhelyi István lehet a befutó.

D  TT20140529001
Fotó: Kovács Attila

ILYEN LEHET A KÖVETKEZŐ ORBÁN-KORMÁNY

Két új név van Orbán listáján: Trócsányi Lászlót igazságügyi miniszternek, Seszták Miklóst nemzeti fejlesztési miniszternek javasolja. Seszták a kevésbé ismert kormánypárti képviselők közé tartozik. A politikust frakciótársai csendes embernek írták le, akitől „nagy ívű beszédeket nem várnak”. Trócsányi László pedig 2000 és 2004 között Magyarország brüsszeli nagykövete volt, 2007-ben az Alkotmánybíróság tagjává választották, ahol tisztségét 2010-ig töltötte be.

6 ÉVE NEM VOLT ILYEN KEVÉS MUNKANÉLKÜLI 

Meghaladta a 4,1 milliót a foglalkoztatottak száma a február-április közötti három hónapos időszakban az első negyedévi 4,078 millió után. A munkanélküliség az első negyedévi 8,3-ról 8,1 százalékosra csökkent a február-áprilisi három hónapos időszakban. Hat éve volt legutoljára ilyen alacsony a munkanélküliség.

 

ÉSZAK-KOREA IS RÁKERÜLT A GOOGLE NAVIGÁCIÓS TÉRKÉPÉRE

Észak-Koreában szigorúan ellenőrzik a néhány magántulajdonban lévő autó mozgását, és szinte alig vannak, akik internetet használhatnak. Most azonban nagy lépést tettek előre, az ország útjai (nincs túl sok) felkerültek a Google Maps műholdas navigációjára. Az ország korábban szürke foltként jelent meg a navigációs térképen. Ez akkor kezdett megváltozni, amikor magukat a felhasználókat kérték meg, hogy segítsenek kitölteni a szürke foltokat. A határátkelésről viszont semmilyen információ nincsen. Ha országon belül tervezünk útvonalat, azt megkapjuk, de azt például nem mutatja meg a szolgáltatás, hogy Szöulba vagy Pekingbe merre kellene menni.

MÉG MINDIG PADLÓN A LAKÁSPIAC

Tavaly szám szerint 6,4 százalékkal, reál értelemben pedig 8 százalékkal csökkentek a lakásárak az FHB Lakásárindex szerint. Öt év után sem állt meg az áresés. Hiába javult a háztartások jövedelmi helyzete, a lakáspiaci forgalom továbbra is alacsony.

JÜRGEN HABERMAST DÜBÖRGŐ TAPS FOGADTA BUDAPESTEN

A 85 éves német filozófus úgy érzi, Magyarország távolabb került Európától. Itt elolvashatja előadásának legfontosabb gondolatait.

ITT EGY EMBER, AKI AZÉRT ÖLT MEG KÉT ISMERETLENT, MERT VÉLETLENÜL KILÖTTYINTETTÉK AZ ITALÁT

Aaron Hernandez egy volt amerikaifutballista azért áll bíróság elé, mert embereket ölt. Tavaly egy ismerősét lőtte le a vád szerint, időközben aztán megvádolták két másik férfi 2012-es meggyilkolásával. Bostonban egy klubban találkozott velük, szerinte nem tanúsítottak elég tiszteletet iránta, és véletlenül a táncparketten meglökték. Autóval utánuk ment, és lelőtte őket.

Hernandez pleads not guilty to all charges

BMW-VEL TÖRT BE HAZÁNKRA EGY ROMÁN FÉRFI

Filimon Gheorghita ellen európai elfogatóparancs volt érvényben, és ezt a román határrendészek kiszúrták. Amikor előállították volna, a férfi gázt adott, és áthajtott Magyarországra. Azóta sem találják.