Enyhült a teknős- és lépfeneveszély

2014.07.07. 19:29

VÉRDÍJ A PRIDE-ON RUGDOSÓ SZEKURITIS FEJÉRE

Bosszúhadjáratot indított és százezres díjat tűzött ki egy szélsőjobboldali portál és a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom azokra a biztonsági őrökre, akik a szombati Budapest Pride-on leszedték az egyik kamionra felszabadult ellentüntetőt. Amikor az ellentüntető ellenszegült, megrugdosták.

SZÁZMILLIÓS ÖNKORMÁNYZATI TELEK HABONYÉK GARÁZSBEHAJTÓJA?

Az Együtt-PM szerint értékes foghíjtelket tart üresen az V. kerületi önkormányzat csak azért, hogy lejárót építhessen annak a társasháznak a mélygarázsához, ahol Habony Árpád, valamint Rogán Antal kiszemelt utódja lakik. A telket tényleg nem építik be, Rogán szerint azért, mert túl sok szomszédnak nyílik oda ablaka.

NINCS LÉPFENEVESZÉLY TISZAFÜREDEN

A lappangási időket figyelembe véve már nem várhatók újabb megbetegedések a lépfenefertőzés miatt Tiszafüreden vagy a környező településeken – közölte hétfő délután a Jász-Nagykun-Szolnok megyei tiszti főorvos. A debreceni Kenézy kórházban nyolc beteget és megfigyelés alatt tartott embert ápolnak, a számuk szombat óta nem változott. A főorvos szerint Tiszafüred térségében bárki bármit fogyaszthat, a turisták tartózkodásának nincs közegészségügyi kockázata. Közben viszont egy Heves megyei marha húsában is lépfenét mutattak ki, habár a hatóságok szerint nincs összefüggés a tiszafüredi megbetegedéssel.

HATALMASAT BUKIK AZ RTL

Az RTL Group elemezte a múlt héten elfogadott magyar reklámadó első pénzügyi hatásait, és ezek alapján az új teher 4,65 milliárd forint lesz a magyar RTL-nél idén. A közlemény emlékeztet arra, hogy 2013-ban a magyar társaság adózás előtti nyeresége éppen ennyi volt. Az anyacég hétfői közleménye szerint a mostani bejelentésük minden külföldi befektető számára fontos figyelmeztetés.

NEM CSAK A GYEREKESEKNEK JÁRNA A NYUGDÍJ 

A sajtóban úgy jelent meg, hogy gyerekszámhoz kötnék a nyugdíjak kifizetését, és hogy csak a gyerekes kapnának nyugdíjat, de ez félreértés, mondja Gál Róbert Iván a Népesedési Kerekasztal egyik nyugdíjszakértője, aki dolgozott a szóban forgó terveken. A javaslat lényege a gyereknevelés elismerése. Ennek több útja is van, az egyik, hogy aki több gyereket nevel, annak alacsonyabban lesz a nyugdíjkorhatár, aki meg kevesebbet, annak magasabban. Egy másik lehetőség például, hogy aki több gyereket nevel, az kaphatna több nyugdíjat, vagy éppen fizethetne kevesebb járulékot.

PUHÍTHAT A KORMÁNY A BANKADÓN

Magyarország valószínűleg nem fogadja el az Európai Bizottság ajánlását, hogy vezesse ki a különadókat, többek között a bankadót - jelentette ki hétfő reggel Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter a Reuters hírügynökség beszámolója szerint. Azt azonban megemlítette a tárcavezető, hogy felülvizsgálhatják a közeljövőben, mert a devizahitelesek megsegítése jelentős terhet okoz majd a bankoknak.

NEM IS KESELYŰ-, HANEM ALIGÁTORTEKNŐST FOGTAK VERESEGYHÁZÁN

Keselyűteknőst találtak a veresegyházi tóban, Magyarországon először – adta hírül vasárnap az MTI a Fehérkereszt Állatvédő Ligára hivatkozva. Hüllőszakértők azóta jelezték nekünk, hogy a keselyűteknős valójában aligátorteknős. A két fajt egy szakértő hamar felismeri, érthetetlen, hogy a Liga illetékese hogyan tévedett.

A vasárnap kifogott aligátorteknős
A vasárnap kifogott aligátorteknős
Fotó: Szilágyi István

NEM LESZ JÓ LEMERÜLT TELEFONNAL BECSEKKOLNI A REPTÉREN

Az amerikai közlekedésbiztonsági hivatal arra kötelezi az utasbiztonsági ellenőrzéseket végző kollégákat, hogy a becsekkoláskor kapcsoltassák be az emberekkel a magukkal vitt elektronikus eszközöket. Akinek ez nem sikerül, nem viheti fel a gépre az eszközt, de a rendelet alapján az ellenőrzést végzők további vizsgálatokat is elrendelhetnek. A közlemény alapján a vizsgálatokat olyan reptereken kell majd elvégezni, ahonnan közvetlen járatok indulna az USA valamelyik nagyvárosába.

NEYMAR JÁTSZHATNA A DÖNTŐBEN?

Szünnap van a focivébén, a nap legfontosabb (ál?)híre az, hogy állítólag felmerült, hogy a csigolyasérült Neymar beinjekciózva játszhatna a vasárnapi döntőben, ha a brazilok továbbjutnak a németek elleni elődöntőből.

NICOLE KIDMAN UGYAN NEM MAI CSIRKE, DE BITANG JÓL FEST EGY SZÁL SEMMIBEN

Új filmjében az ötvenéves színésző lehányja magáról a textilt és megmutatja, mi volt az, amivel elbűvölte Az Emberiség Védelmezőjét, Tom Cruise-ot, a szcientológiai egyház apostolát.

BÁRMILYEN HIHETETLEN, AZ EMBEREK ITTHON IS FIZETNEK, HOGY TRANSFORMERS 4-ET NÉZZENEK

Persze tudtuk ezt előre, hiszen az előző három is sokat keresett. Az amerikaiaknál július 4. volt, mindenki ünnepelt, de így is elköltött a jónép 38,4 millió dollárt jegyekre és akkor a járulékos veszteségeket (popcorn, kóla, sültkrumpli) nem is számoltuk.  Kis ország, kisebb kasza, tartja a népszerű albán közmondás, és ugyan dollárban kifejezve elég tré öszeg az a 62 568 205 forint, amit a magyarok szántak Michael Bay filmjére, de mi tudnánk vele mit kezdeni. 

Robodinoszauruszt szecskáznak fel a Transformers 4-ben