Az iPhone csúcsánál is volt még feljebb

2014.09.22. 19:06

ERŐT, EGÉSZSÉGET KÍVÁNTAK AZ ALKOTMÁNYBÍRÁKNAK

Egy ellenzéki képviselő előtt hallgatta meg az Országgyűlés igazságügyi bizottsága az Alkotmánybíróság leendő tagjait, de mivel megvonták tőle a szót, így ő is kiment a teremből. A teremben maradt kormánypárti képviselők nagyon örültek a jelöltek beszámolóinak, egyhangúlag támogatta valamennyiüket.

TÍZ ÉVE NEM LÁTTUNK ILYEN ALACSONY HIÁNYT 

Az államháztartás január és augusztus között 858,8 milliárd forinttal költött el többet a bevételeinél. A jó hír nem is annyire ez, hanem az, hogy augusztusban a hiány csak 7,4 milliárd forint volt. Ez több mint 10 éve a legalacsonyabb havi adat. Lehet, hogy ezzel az őszi megszorítást is megússzuk? 

KEZÜNKBEN AZ IPHONE 6

Pénteken került piacra az iPhone 6 pár országban, így volt egy hétvégénk rá, hogy próbálgassuk. Tapasztalatainkat itt olvashatja el, elöljáróban egy meglepetés: az iPhone 6 titkos fegyvere a cukiság. És három nap alatt tízmillió kelt el belőle.

TÉNYLEG BAJ VAN A RENDSZERREL

Az igazságügyi szakértői rendszer tényleg átalakításra szorul, ezt maga Patyi Gergely államtitkár nyilatkozta az Indexnek. A Rezesova-ügyről, ahol egymásnak homlokegyenest ellentmondó szakértői vélemények születettek, ezt mondta: "Most ebben a különösen nagy port felkavaró Rezesova-ügyben is kiderült, hogy valójában a bizonyítási rendszer összességében jól működik. A másodfok a jogorvoslati eljárásban helyre tudta tenni a kérdéséket. Kétségtelen, hogy sokkal praktikusabb lenne, ha már az elsőfokú eljárásban rögtön elsőre olyan szakvélemény készülhetne, amit mindenki megfelelőnek tart."

UGHY ATTILA ROPIJÁT VIZSGÁLJÁK

A XVIII. kerületi ellenzék azzal támadja Ughy Attila fideszes polgármestert, hogy reprezentációs költéseiről csak blokkot hozott, nem áfás számlát. A városvezetés szerint minden rendben van. A A XVIII. kerület különben azon kevés kerületek egyike, ahol a baloldalnak valós esélye van a fideszes polgármester leváltására.

LEMONDOTT AZ EJTŐERNYŐS

Már nem Dávid Enikő a Miskolci Kazinczy Ferenc Angol-Magyar Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola igazgatója. Az iskolába nyolcszáz gyerek jár, a tantestület, a szülői munkaközösség és még 15 szervezet is egyöntetűen a korábbi igazgatót támogatta. Czunyiné Bertalan Judit államtitkár a múlt heti kérdésünkre érdemben nem válaszolt, azt ismételgette, hogy a tanév rendben elindult, és szakmai döntés született. A baloldallal és a Jobbikkal kiélezett választási csatát folytató Kriza Ákos, Miskolc fideszes polgármestere viszont azt ígérte pár napja, hogy közbenjár Balog Zoltán miniszternél. Nos, közbenjárt.

PUTYIN KEZÉBE KERÜLT A TELJES OROSZ KÖZÖSSÉGI MÉDIA

Az orosz interneten úgy alakult, hogy a Facebooknak nem sikerült elnyomni a helyi konkurenciát, mint a világ szinte minden más országában. A legnépszerűbb orosz közösségi oldal ezért máig a Vkontakte, ami egyben a hivatalos médián túli második nyilvánosságnak is számít. Illetve számított, mert most egy Putyin legbelsőbb köreihez tartozó oligarcha, Alisher Usmanov felvásárolta az egészet. Részletek itt.

NAPI 200 DOLLÁRNÁL NEM JUT TÖBB SENKINEK 

Az ukrán nemzeti bank szigorított a lakossági valutavásárlási korlátozáson egy rendeletében. Eszerint Ukrajnában egy személy naponta legfeljebb háromezer hrivnyának megfelelő összeget válthat külföldi valutára, ami a mostani árfolyamon nagyjából 200 dollár (ez ötvenezer forint közelében van). A döntést a szűkös valutakészlettel indokolták. 

ALIBABA MINDEN REKORDOT MEGDÖNTÖTT

Minden eddigi rekordot megdöntött az Alibaba múlt pénteki elsődleges részvénykibocsátása. A kínai internetes kereskedelmi cég több mint 3 milliárd dollárral növelte a részvénykibocsátás eredeti értékét. A 68 dolláros kibocsátási árral számolva 25 milliárd dollárt kaszáltak a tulajdonosok. Az árfolyam a kibocsátás után meredeken emelkedett. 

TÖRVÉNYSÉRTŐNEK TALÁLTÁK TARLÓS CÍMERES PLAKÁTJÁT

A budapesti választási bizottság 6:1 arányban elkaszálta a főpolgármester-jelölti plakátokat, nem lett volna szabad Budapest címerét használni politikai párt választási plakátján. A döntés szerint a jóhiszemű és rendeltetésszerű joggyakorlás alapelve sérült. Tarlósék fellebbeznek, szerintük politikai döntés született.