Ön mennyiért bérkommentelne mondjuk az amerikaiak ellen?

2014.10.20. 19:05

KIDERÍTETTÜK, MI ÁLL A KITILTÁSBOTRÁNY HÁTTERÉBEN

Az étolajakt gyártó amerikai Bunge lehet az egyik cég, amelyik a hat magyar magánszemély és köztisztviselő botrányos amerikai kitiltása mögött áll. Információink szerint a vállalat az étolajpiacot érintő, milliárdos károkat okozó áfacsalások kapcsán küldhetett jelzéseket az amerikai diplomáciának. Információnk szerint a kormányzathoz közel álló, de nem kormányzati szervezet vezetői azzal keresték meg a céget, ha pénzzel támogat egy, az ajánlattevők által megnevezett alapítványt, akkor elintézik, hogy a NAV az amerikai céget békén hagyja. Azt is hallottuk, hogy stratégiai megállapodást ígértek a vállalkozásnak.

A MAGYAR-AMERIKAI SZÖVETSÉG FOROG KOCKÁN

Magyarország a rendszerváltás után olyan értékeket vallott, mint Amerika, azonban mára lekanyarodott az útról, túl nagy a korrupció, és az átláthatatlanság, ha folytatódik ez a trend, az USA nem lesz tovább a szövetségesünk. Ez hangzott el az amerikai nagykövetség sajtótájékoztatóján, valamint az, hogy hat embert tiltottak ki.

ORBÁN MEGVÉDTE III/II-ES ÁLLAMTITKÁRÁT

Eredetileg csak Áder János klímaügyi felszólalása volt ma napirenden a parlamentben, ami a megjósolható rendben le is zajlott. Az egyik jobbikos képviselő azonban Tasnádi László belügyi államtitkár III/II-as múltjáról érdeklődött, és erre váratlanul a miniszterelnök válaszolt. A miniszterelnök szerint ha Tasnádi László jó volt APEH-osnak, rendvédelmisnek, információs hivatalban dolgozónak, akkor jó lehet államtitkárnak is. 

A KORMÁNY ÁTALAKÍTJA AZ EGÉSZSÉGÜGYET

Épp csak a hogyanra nincs még válasz, bár az biztos, hogy több pénz jut az ágazatba, és az "alapellátási rendszert új alapokra helyezik".

2,2 MILLÁRDOS BÍRSÁG

2,2 milliárdos pénzbüntetést szabott ki a Gazdasági Versenyhivatal a magyarországi napilapokra, miután megállapította, hogy az Axel Springer (új nevén: Mediaworks), a Russmedia (korábbi nevén: Inform Média), a Lapcom Kiadó  és a Pannon Lapok versenykorlátozó megállapodás kötöttek azzal a céllal, hogy nem terjeszkednek egymás területei rovására.

MEGINT 9 FORINTTAL LETT OLCSÓBB A BENZIN 

Tovább csökken az üzemanyagok ára, múlt péntekhez hasonlóan a gázolaj nagykerárát 5 forinttal, a 95-ös benzinét pedig 9 forinttal csökkenti szerdán a Mol. A csökkentéssel a gázolaj átlagára is 400 forint alá csökken: általában 399-404 forint között lesz az ár, a benziné pedig 385-386 forintra esik. A benzin átlagára  több éve nem volt 390 forint alatt, legutóbb 2011 szeptemberében kellett 385-389 forintot fizetni az üzemanyagért. A benzinár 2012. április elején érte el csúcsát, akkor egy liter átlagosan 451 forintba került. A gázolaj 2012. január közepén volt a legdrágább, átlagosan 449 forint. 

MEGTALÁLTÁK A LEGŐSIBB SZEX NYOMÁT

Microbrachius dicki volt az első állat, amely ikrarakás helyett belső megtermékenyítéssel szaporodott, de ez első nekifutásra evolúciós zsákutcának bizonyult, a  halak visszatértek az ikrarakáshoz.

Őskori szex

EGYRE TÖBB A SZEXUÁLIS BETEGSÉG

Manapság hatszor annyi vírus, baktérium és gomba lehet veszélyes, mint néhány évtizeddel ezelőtt - figyelmeztet a Semmelweis Egyetem a romló hazai állapotokra.  

KÍNÁBAN FIZETIK A NETES TROLLOKAT

A kínai kormány 300 ezer bérkommentelőt állít hadba , hogy terjesszék a párt jó hírét. A fizetésük alapján 50 centes társaságként ismertté vált csapatba közönséges állampolgárokat toboroz a kormány, hogy hozzászólásaikkal a hivatalos álláspont irányába tereljék a közvéleményt az éppen aktuális eseményekkel kapcsolatban.