Bátor tervektől szédültünk be

2014.12.02. 19:02

EGY CIVIL ANGOLTANÁR ÁLL A KÉTHARMAD ÚTJÁBAN

Egy pártonkívüli veszprémi angoltanár, a helyi kormányellenes tüntetések szervezője, Kész Zoltán lesz a baloldal közös jelöltje a februári időközi választáson. Kész mögé az MSZP, a DK és az Együtt is beállt, az LMP még nem döntött. 

ÓRIÁSIAK A KÁROK, CSAK LASSAN ENYHÜL A JÉGHAVÁRIA

Az ónos eső már elállt, de országszerte csak lassan válnak ismét járhatóvá a jég, vagy a kidőlt fák és leszakadt vezetékek miatt járhatatlanná vált utak. 30 ezer otthon maradt áram nélkül, az M0-st le kellett zárni, mert bármikor leszakadhat egy fölötte átívelő távvezeték, a Pilis és a Börzsöny erdői a szemtanúk szerint borzalmas állapotban vannak a jég súlya alatt kitörő fák.

A SZENÁTUS JÓVÁHAGYTA GOODFRIEND FŐNÖKÉNEK KINEVEZÉSÉT

A gazdag hollywoodi producer, az Obama bőkezű kampánytámogatásáért cserébe kinevezett Colleen Bell egy éve várja, hogy elfoglalhassa az USA budapesti nagyköveti posztját. A bizottsági meghallgatáson felkészületlen volt, most mégis bizalmat kapott.

INGYEN WIFI LESZ A COMBINÓKON

A BKK elkezdte wifivel felszerelni a nagykörúti járatokat, és 2015 elején végez a munkával. Remélhetőleg jobb lesz, mint a MÁV néhány járatán levő ingyen wifi, ami teljesen használhatatlan - valószínűleg azért, mert túl sok utas akar rácsatlakozni, és nem túl nagy a sávszélesség. Technikai adatokról a BKK nem közölt információt.

MOST AZERI GÁZT AKAR BEHOZNI SZIJJÁRTÓ 

A kormány szerint ha nem lesz Déli Áramlat, majd lesz helyette más, például kapunk gázt Azerbajdzsánból. Az azeriek gázára építő AGRI-vezeték megépítésének ötlete évekkel ezelőtt vetődött fel, de eddig kevesen vették komolyan. És akik igen, azok is az orosz vezeték mellett, és nem helyette képzelték el.

SZÁZ ÉV UTÁN BARNA MEDVÉT LÁTTAK CSERNOBILBAN

Barna medvét fotózott le egy automata kameracsapda a csernobili atomerőmű közvetlen közelében. A környéken száz éve nem jegyeztek fel medvét, így megint bebizonyosodott, hogy ha egy területről eltűnik az ember, ott a természet visszaveszi az uralmat. Nem ez az első alkalom, hogy nagytestű vadállatot fotóz a csapda: keveredett már hiúz, vaddisznó, ló, szarvas, de még szürke farkas is a lencsék elé. A 15 fényképezőgépből álló rendszer segíti a szakembereket abban, hogy felmérjék, pontosan milyen élővilág költözik az 1986-ban balesetet szenvedett és lezárt erőmű, illetve az ugyanekkor teljesen kiürített város környékére.

medve2

TELJES HÁBORÚT HIRDETTEK A FUTBALL ULTRÁK ELLEN - SPANYOLORSZÁGBAN

A hétvégén meghalt egy Deportivo-szurkoló, akit a spanyol első osztályban szereplő Atletico Madrid–Deportivo La Coruna meccs előtt úgy megütöttek, hogy később belehalt, ezért a spanyol szövetség ultimátumot adott a kluboknak, a cél, hogy két éven belül eltöröljék az ultramozgalmat. A Spanyol Futballszövetség elnöke, Javier Thebes jelezte, hamarosan konkrét lépések várhatók.

Napirajz a Jéghelyzetről