Ez a nap nem kerül fel Orbánék dicsőségtablójára

2015.01.14. 19:54

BORUL A BILI A BELVÁROSBAN

Szerda este belvárosi ANTIkorrupciós sétát tart Juhász Péter, az Együtt 2014 V. kerületi önkormányzati képviselője. A séta és tüntetés azoknak az ingatlanoknak egy részét érinti, amelyeket az V. kerület jóval áron alul értékesített. Azért nem az összeset, mert az nem férne bele egy könnyű délutáni programba: 2008 és 2013 között összesen 155 ingatlant adott el az önkormányzat jelentős kedvezménnyel, összesen 4 milliárd forinttal kevesebbért. A fontosabb, érdekesebb ügyeket itt gyűjtöttük össze. Rogán közben minden felelősséget hárít.

sas
Fotó: Google Maps

ÁDER JÁNOS BEGURULT A NAPELEMEK ADÓZTATÁSA MIATT

Áder János köztársasági elnök közleményben emelt szót a napelemek környezetvédelmi díja ellen, és amiatt, mert ezt egy salátatörvényben vezették be. Szerinte ezt a rendszert is fel kellene számolni. Közleményében a kormánytól az ellenzékik mindenkit hibáztat, még a saját fejére is hamut szór az állítólag az ENSZ-főtitkári posztot megcélzó államfő: "És hibáztam én is, mert magam sem figyeltem fel erre a „salátatörvény”-be rejtett környezetvédelmi képtelenségre."

MEGPUCCSOLTA ORBÁN KANCELLÁRJELÖLTJÉT A SZÍNMŰVÉSZETI

Körömszakadtáig harcolt a Színház- és Filmművészeti Egyetem vezetése a kormány által megbízott kancellár, a számos okból alkalmatlannak és politikai ejtőernyősnek tartott Papp Csilla ellen. A szenátus januárban jelezte aggályait a minisztériumnak, azóta az ügy két forró hangulatú szenátusi meghallgatásba torkollott, ahol a kancellárjelölt a tanári karának és diákjainak tiltakozásával szembesült. Az ezzel foglalkozó írásunk megjelenése után gyökeres fordulat állt be az ügyben: Papp Csilla kancellártjelölt visszalépett, sőt, már van új kancellárjelölt is. 

BETILTOTTAK EGY CIKKET MAGYARORSZÁGON

A bíróság egy, a Kuruc.infón megjelent holokauszt-tagadó cikk törlését rendelte el. Az írás 2013 júliusában jelent meg az Auschwitzban fogva tartott zsidókról, kétségbe vonva a haláltáborban történteket.

207. A LEGJOBB MAGYAR FUTBALLKLUB

Az IFFHS listáját a Real Madrid vezeti, Bayern München, az Atlético Madrid, Barcelona a további sorrend, majd jön az első nem európai klub, a kolumbiai bajnok Medellin. Magyar csapat nevével a 207. helyig nem találkozunk, (pedig előtte van izlandi, iraki, kazah, kongói és moldáv is), a Debrecen áll ott, a Diósgyőr a 233., a Ferencváros a 389.

VÉSZRIADÓ VOLT AZ ŰRÁLLOMÁSON

Szerda reggel a Nemzetközi Űrállomás amerikai moduljában megszólalt a riasztó. A legénységet felszólították, hogy azonnal evakuáljanak, és menjenek át az orosz modulba. A NASA szerint a legénység nincs veszélyben, de még nem találták meg a riasztás okát. A riasztórendszer általában akkor aktiválódik, ha ammóniaszivárgást észlel, de ezúttal nem találtak erre utaló bizonyítékot. A NASA szerint lehetséges, hogy egy szenzor romlott el, vagy egy áramkör hibásodott meg, és ez okozhatta a riasztást.

ELTŰNT GYEREKEKET KERES A FACEBOOK

Új rendszert vezet be a Facebook az üzenőfalon megjelenő hirdetések és szponzorált tartalmak között, egyelőre csak Amerikában. Az ismerősök posztjai között ezentúl feltűnnek az amerikai Amber Alert riasztórendszer posztjai is – ez a rendszer eltűnt, illetve elrabolt gyerekek felkutatásában segít lakossági bejelentések alapján. Az eltűnt gyerekek fotói és személyleírásai úgy jelennek meg a hírfolyamban, mint a szponzorált posztok, kiemelten, és mindenféle leiratkozási lehetőség nélkül.