Te nem vagy százas, fiam!

2015.02.11. 20:23

A 30 ALATTIAKNÁL MÁR A JOBBIK VEZET

Tovább csökkent a Fidesz támogatottsága, a kormánypártra már csak 400 ezerrel több biztos pártválasztó szavazna, mint a Jobbikra. Vonáék még sosem voltak ilyen erősek, a fiatalok között már ők vezetnek.

 NEM KELLENE HOSSZÚ OROSZ GÁZSZERZŐDÉS

Egyáltalán nem olyan sürgős Magyarországnak újra hosszú távú szerződést kötnie az oroszokkal, mint ahogyan az a legutóbbi nyilatkozatokból kitűnik, sőt, az sem biztos, hogy egyáltalán újra szerződnünk kell. Még van bőven gázunk évekre, és utána sem járnánk jól, ha egy hoszzú szerződéssel Putyinhoz kötnénk magunkat. 

foldgazfogyasztas jovo

AKÁR A TELJES KÖZÚTHÁLÓZAT IS FIZETŐS LEHETNE 

A fizetős útszakaszok kapcsán felmerült egyik ötlet az volt, hogy a fizetős rendszert a teljes országos közúthálózatra, vagyis a 23 ezer kilométernyi mellék- és főútvonalra is kiterjesztik. A kormány azonban ezt a verziót elvetette, bár az azóta lemondott Kurucz Éva kormányszóvivő korábban elejtett egy megjegyzést, amit úgy is lehet értelmezni, hogynincs messze az útdíj további kiterjesztése. A kormányszóvivő három hete arról beszélt, hogy Romániában és Bulgáriában minden útért fizetni kell, és Nyugat-Európában is terjed a használatarányos útdíjrendszer.

HAMIS EURÓVAL BUKOTT LE AZ IFJÚ FIDESZES A KELETIBEN

Nem, nem Rogán Antal. Hanem a párt ifjúsági tagozatának elnöke. Bő kilencmillió forintnyi hamis százeuróst találtak az otthonában, szerinte egy moldáv férfitől kapta, adósság fejében.

ORBÁN VIKTOR KIJEVBE MEGY

Senki sem tudott róla előre, de már biztos: három nappal Vlagyimir Putyin budapesti látogatása előtt a miniszterelnök az ukrán fővárosba látogat, ahol találkozik Petro Porosenko elnökkel.

SZÁZMILLIÓS CSALÁSSAL GYANÚSÍTJÁK AZ ÖSSZEFOGÁS PÁRT ELNÖKÉT

Az ügyészség szerint magyar papírokra vágyó ukránoknak ígérhetett segítséget. Szepessy Zsolt 200-250 millió forintnyi eurót kaphatott. Az eljárás alól nem mentesíti, hogy jelölt a veszprémi időközi választáson.

FURCSA TÁRGGYAL ÜTKÖZTEK FA NÁNDORÉK

„Kora reggel elütöttünk egy ufót. Nem tudjuk, mi volt az, valami nagy, fekete, kemény dolog, de nem bálna” - mondta a Barcelona World Race-en versenyző Fa Nándor. Eltört a kormányt összekötő rúd, amit nehezen tudtak csak megszerelni, de a műholdvevő antennával is dolgozniuk kellett. További részletek itt.

RENDBEN VISSZATÉRT A DRAGON TEHERŰRHAJÓ

Sikeresen visszatért a Földre szerda hajnalban a Dragon teherűrhajó a Nemzetközi Űrállomásról. A SpaceX cég teherűrhajója Kalifornia partjainál landolt, 1800 kilogrammnyi rakománya kísérleti eszközökből és mintákból áll, de visszahozott a Földre két meghibásodott űrruha-alkotórészt is, amiket az amerikai űrügynökség (NASA) tanulmányozni kíván, mielőtt engedélyezi az űrállomás személyzetének újabb űrsétáját.

KIBER-CIA-T ALAPÍT AMERIKA

Az Obama-adminsztráció bejelentette, hogy létrehoznak egy új szövetségi hírszerzési központot, a sok már meglévő hárombetűs ügynökség mellé. Fő feladat a kiberhírszerzés lesz, gyakorlatilag egy kiber-CIA épül Cyber Threat Intelligence Integration Center (CTIIC) néven. Az elmúlt évben a Sony Picture meghekkelése, a Target és a Home Depot áruházláncok, sőt a központi parancsnokság elleni támadások érzékenyen érintették a kormányt.