Csodás dolgok kezdőnapja lehet a mából

2015.04.07. 19:20

JÖNNEK A NEHÉZÁGYÚK TAPOLCÁN

Vasárnap időközi országgyűlési választást tartanak a tapolcai választókerületben. A DK Gyurcsány Ferenccel, az MSZP Botka Lászlóval, a Fidesz Orbán Viktorral kampányol az utolsó héten, de ez mind semmi: Fodor Gábor, a Liberálisok vezetője is kimozdul a fővárosból, és Tapolca felé veszi az irányt.

KIGYULLADT EGY OROSZ ATOM-TENGERALATTJÁRÓ

Kigyulladt egy orosz atom-tengeralattjáró Szeverodvinszkben, miközben javításokat végeztek rajta. Az orosz hírügynökség szerint a reaktorokat még azelőtt leállították, hogy a tűz kiütött volna. Egy K-266 típusú, Orjol (sas) nevű tengeralattjáróról van szó, amelyen két nukleáris reaktor található. Ezen gyakorlatoztak, ezt tanulmányozták a mentőalakulatok 3 héten keresztül 2001-ben, mielőtt kiemelték a holttesteket a 2000-ben elsüllyedt Kurszk atom-tengeralattjáróról. 118 tengerész halt meg abban a balesetben.

DÁRDAINAK SZERZŐDÉST KÍNÁL A HERTHA

Két évre, vezetőedzőként, hat számjegyű fizetéssel (euróban). Mindezt akkor, ha bent tartja a csapatot a Bundesligában, amire minden esély megvan, hiszen a legutóbbi öt meccsen három győzelem és két döntetlen a mérleg, a klub 32 ponttal a 11. helyen áll a bajnokságban.

BETEGSÉGRE VALÓ HAJLAMOT SZŰRTEK KI EGY LOMBIKBÉBIBEN

Megszületett az első, speciális karyomapping technikával világra segített lombikbébi. Az eljárás lényege, hogy megvizsgálják az embriókat, és kiválasztják azokat, amelyek nem szenvednek káros genetikai rendellenességektől. A Lucas Meagu nevű bébinek beteg édesanyja révén nagy kockázata volt egy nagyon ritka izomsorvadásra, de az áttörésnek számító technika segítségével a londoni orvosok olyan embriót ültettek be az anyába, amivel Lucas egészségesen jöhetett világra.

BEISMERTE NAGYSZÜLEI MEGGYILKOLÁSÁT

Brutális kegyetlenséggel öltek meg egy idős házaspárt a hét végén Hosszúpályiban, a gyilkosság elkövetésével az unokát gyanúsítják. A 27 éves debreceni férfi most beismerő vallomást tett. A munkanélküli férfi rossz anyagi körülmények között élt, tartozásai voltak, egy részüket a napokban kellett volna megadnia. Az elkövető a helyszínről néhány százezer forintot vitt magával, és a nagy részét a gyilkosság utáni napon elköltötte.