Itt a rossz idő, és egy csomó magyar sikertörténet!

2015.04.17. 18:59

VÉGE IS LETT A GYORSAN JÖTT NYÁRNAK

Az OMSZ előrejelzése szerint péntek délutántól mindenhol erősen felhős idő lesz, estétől egy hidegfront vonul át az országon, 10 fokot hűl le a levegő. 

CSÁNYI SÁNDOR KEMÉNYEN BESZÓLT LÁZÁR JÁNOSNAK

Ismerik a véleményemet Lázár Jánosról. Nem megnyugtató, hogy olyan ember kezében van a döntés az uniós százmilliárdokról, aki egy kisváros pénzügyeit sem tudta kézben tartani - ezt mondta Csányi Sándor, az OTP elnök-vezérigazgatója a bank közgyűlése után. Az OTP egyébként fenállása óta először zárt veszteséges évet, ennek az oka a devizahitelek elszámolása és a bankadó.

D  YT20150401002
Fotó: Illyés Tibor

INDULHAT A QUAESTOR FELSZÁMOLÁSA 

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) pénteken visszavonta a Quaestor Értékpapírkereskedelmi és Befektetési Zrt. (Quaestor Értékpapír Zrt.) tevékenységi engedélyét, és kezdeményezte a cég felszámolását. A felszámolás az előfeltétele annak, hogy elindulhasson a Quaestor ügyfelek kártalanítása.

GARANCSI ISTVÁNÉ LETT AZ OSZLOPREKLÁMCÉG

Garancsi István csütörtökön megvásárolta a reklámpiacon szereplő spanyol–magyar Esma Zrt. részvényeinek 100 százalékát. A társaságot irányító Bleuer István közleménye szerint több gazdasági szereplő megkeresése után Garancsi István adta a legkedvezőbb ajánlatot. Az Orbánhoz közeli üzletembernek a MET-en keresztül már van energetikai, a Market Építővel pedig építőipari érdekeltségei is vannak és az agrárszektorban is erős szereplő.

HARGITAI JÁNOS A FORINT ELLEN SPEKULÁLT KÖZPÉNZBŐL

A KDNP-s Hargitai Jánosról szerdán derült ki, hogy családi kapcsolatban áll a Buda-Cash előzetes letartóztatásban lévő vezérigazgatójával, Tölgyesi Péter ugyanis a lánya élettársa. Most előbányásztuk, hogy Hargitai irányította a Baranya megyei önkormányzatot, amikor a közgyűlés a forint gyengülésére játszva svájci frankba fektette pénzét. Bár Hargitai teljesen elhatárolódott a lányával élő „csaló” brókertől, úgy tűnik, az unortodox manőverektől ő sem idegenkedett.

06
Fotó: Barakonyi Szabolcs

MEGTALÁLTÁK A CERES ÉSZAKI-SARKÁT

A NASA Dawn nevű űrszondája egy hónapnyi orbitális pályán keringés után elhagyta a Ceres sötét oldalát, és egyre jobb minőségű fotókat készítve a felszínről megtalálta a törpebolygó egyfolytában világos Északi-sarkát. Ezzel a kutatók egy kicsivel közelebb kerültek a hetek óta találgatott, fura fényes foltok titkához is, amik a bolygón láthatók.