Belföld

Eredmények

Főpolgármester

  • Demszky Gábor 46.86%
  • Tarlós István 45.20%
  • Feldolgozottság: 100.00%

Választások percről percre

  1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 ... 15 következő 10 » 
« előző   következő » 

10.01. 21:42 Vitás kérdés az I. kerületről 
Egy ideig elérhetetlenek voltak az adatok az első kerületi eredményekről. Információink szerint nem technikai okai voltak a hibának. Nem hivatalosan az OVB-ben riporterünknek azt mondták, hogy „vitás kérdés” alakult ki. Közelebbit egyelőre nem tudott mondani. Az OVB közlése szerint a részletek majd csak a jegyzőkönyvekből derülhetnek ki. Az első kerületben 23 ezer szavazatra jogosult lakó van. A szoros főpolgármesteri eredmények miatt lehet fontos, hogy miként szavaznak az első kerületiek.
10.01. 21:41 Az eredmény Horkai-Hörcher szerint 
A Hír televízió szakértője szerint Demszky majd tízszázalékos vesztésre áll – a saját négy évvel ezelőtti eredményéhez képest.
10.01. 21:40 Fodor: Az SZDSZ súlyos vereséget szenvedett 
Fodor Gábor, az SZDSZ ügyvivője elismerte, hogy a liberális párt súlyos vereséget szenvedet, amit elemezni kell, és le kell vonni a következtetéseket. A vereséghez nyilván a kormány megszorításai is hozzájárultak, hiszen hiába meghatározó egy polgármester, a választók pártokra szavaznak, mondta Fodor. Az ügyvivő nem félti Demszkyt attól sem, ha adott esetben kisebbségben kell vezetnie Budapestet, szerinte az sem lenne gond, ha esetleg nem sikerülne megszerezniük a többséget a fővárosi közgyűlésben
A szavazatok 30,95 százalékos feldolgozottságánál szoros az eredmény a főváros VI. kerületében. A fideszes Illés Zoltánt a szavazók 45,11 százaléka támogatja, az eddigi polgármestert, Verók Istvánt 44,31 százalék támogatja.
10.01. 21:39 Válságértekezlet az MSZP-nél? 
A választás legnagyobb vesztese az SZDSZ, mert mindhárom vidéki polgármestere vereséget szenvedett, mondta el az RTL Klubon a Political Capital igazgatója. Összesen 17 megyei jogú városban lesz fideszes polgármester a mostani adatok szerint, ami a kormánypártok jelentős gyengülését mutatja. Szabados Krisztián szerint ilyen eredmények mellett nem meglepő, hogy az MSZP-s politikusok nem nyilatkoznak, az elemző úgy gondolja, a párt képviselői valószínűleg épp egy válságértekezleten vesznek részt.
10.01. 21:39 Pető Iván: Vereséget szenvedtünk 
Pető Iván a TV2-nek azt mondta: "Vereséget szenvedtünk, nem kell szépíteni az eredményt. A kormánykoalíció látványosan rosszabbul szerepelt, mint azt optimistán feltételeztük."
10.01. 21:39 Pest megyében agyonnyerte magát a Fidesz 
A szavazatok jóval több mint 80 százalékos feldolgozottsága mellett tarolt a Fidesz az eddig dominánsan MSZP-s Pest megyében. Az ellenzéki pártnak várhatóan 44 mandátuma lesz az ország legnagyobb közgyűlésében, míg az MSZP-nek mindössze 29. Az MDF-nek 4, az SZDSZ-nek három képviselői helye lesz. Érdet elvitte a szocialista Döcsakovszky Béla elöl a fideszes T. Mészáros András, Gödöllőn simán elintézte az MSZP-s Kovács Barnabást az ex-MDF-es Gémesi György. Budaörsön viszont az SZDSZ–MSZP-s Wittinghof Tamás megőrizte pozícióját.
1990 óta először nyerhet polgármesterséget fideszes jelölt a XVI. kerületben, ötvenszázalékos feldolgozottságnál az MDF és a MIÉP támogatta Kovács Péter a szavazatok több mint 50 százalékával vezet, a jelenlegi szocialista polgármesternek Vidorné Dr. Szabó Györgyinek 38,6 százalék jutott.
10.01. 21:37 Orbán tízkor tart sajtótájékoztatót 
Jó időzítéssel az összes pártvezér egyszerre akar beszélni.
A megyegyűlési képviselői helyek több mint felét szerezheti meg a Fidesz Szabolcsban a szavazatok több mint hetven százalékának feldolgozottságánál. Az MSZP csak a nyíregyházi eredményeknek örülhet, Csabainé vezet, az eddigi néhány egyéni kerületi adat is kismértékű szocialista győzelmet sejtet.
10.01. 21:37 Kuncze nem lepődött meg 
Kuncze Gábor az ATV-n azt mondta, számítottak a fordulatra, ami a stabilizációs csomag eredménye. A habozás, az intézkedések elhalasztása sokkal nagyobb károkat okozott volna, mint az önkormányzati választáson elért rosszabb eredmény, véli Kuncze. A stabilizációra a politika egészének kellene rábólintania az SZDSZ elnöke szerint. A Fidesz négyszer ekkorát ígért, így ez a csalódás mindenképp bekövetkezett volna, tette hozzá Kuncze, aki megismételte a köztársasági elnök "vakondos" megválasztásáról tett észrevételét.
10.01. 21:37 Molnár fordított, mégsem lesz Buda a Fideszé? 
Molnár Gyula (MSZP) 18 százalékos feldolgozottságnál 49,38 százalékon áll, ezzel megelőzi a fideszes Kupper Andrást (46 százalék). Így Budán egyelőre egyedül a XI. kerületben áll nem fideszes jelölt a polgármester-választás élén.
Nyolc év után is hosszabbít a Székesfehérvárt az SZDSZ-szel együtt vezető Warvasovszky Tihamér. 97,8 százalékos feldolgozottságnál, 44 700 szavazatból 1400-zal előzte meg Karsai Bélát; az arány 50,45-47,29. A város ismert műanyagipari vállalkozója függetlenként, de Fidesz-támogatással indult.
Gáspár Győző (Győzike) majdnem hat százalékot, harminchat szavazatot kapott Nógrádmegyeren, de nem ő lesz a polgármester, mivel Verbói Gábor 588 szavazatot kapott.
10.01. 21:35 Rendbontók a Liberálisok Házánál 

Két rendbontót távolítanak el a Liberális Sátortól, akik csak hazugozni érkeztek az SZDSZ rendezvényére. A egyik a sajtó óriási érdeklődése mellett fejtette ki, hogy elítéli a tévészékház ostromlóit, de ez egy politikai rendezvény, ahol kifejtheti véleményét. A két rendbontót két rendőrjárőr igazoltatta.


10.01. 21:33 Rogán Antal polgármester lesz 
Az V. kerületben a szavazatok 35,71 százalékos feldolgozottságánál Rogán Antal vezet 54,23 százalékos támogatottsággal. Az MSZP és az SZDSZ jelöltje, Steinter Pál a második 42,57 százalékos támogatottsággal.
10.01. 21:33 Kuncze: A koalíciós pártok vereségéről van szó 
Kuncze Gábor, az SZDSZ elnöke ugyan elismerte, hogy pártja vidéken kevésbé sikeres a korábbiaknál, ugyanakkor felhívta a figyelmet a szabad demokraták fővárosi eredményeire. „Budapestről ne feledkezzünk meg, 1,8 millió emberről van szó” – nyilatkozta a Magyar Televíziónak. Megjegyezte, hogy egyelőre nincs rálátása több kisebb település eredményeire.

A pártelnök elmondta azt is, hogy több helyen a szocialisták verték meg a liberális jelölteket. „A koalíciós pártok vereségéről van szó” – fogalmazott, az ok a reformok bevezetése.

A köztársasági elnök beszédéről kijelentette, hogy a politika elrugaszkodott a realitástól. „Következetesen végig kell vinni a stabilizációt, még ha népszerűségvesztéssel jár is” – mondta. Hozzátette, hogy a pártoknak közös pontokat kell keresniük, mert „a végzetes megosztottság nem vezet sehova”.

10.01. 21:32 Várkerület: a Fidesz jelöltje vezet 
Nagy Gábor Tamás (Fidesz) 57 százalékkal vezet 15 százalékos feldolgozottságnál Rotyis József MSZP-s jelölt előtt a budai Várban, vagyis az I. kerületben. Vaskor László az MDF színeiben 5 százalékon áll.
Vasárnap este kilenc órára mintegy tízezerre nőtt azoknak a tiltakozóknak a száma, akik Gyurcsány Ferenc lemondását követelik a fővárosi Kossuth téren. Az emberek egy ideig úgy tudták, hogy Orbán Viktor beszédet mond a téren, de ezt a Fidesz elnöke cáfolta. A téren a Magyar Nemzeti Bizottság 2006 és az Új Magyarországért Egyesület is felállított egy színpadot.
Zala megye a jobboldalé: mindkét megyei jogú városban fideszes polgármestert választottak, a megyei közgyûlés 40 helyébõl 25-öt vihet el a Fidesz.
10.01. 21:30 Hevesben egyenlítettek a szocialisták 
Hevesben ebben a pillanatban mandátumegyenlőség van. A 10 000 lakosnál nagyobb településeken 6 mandátuma lenne a szocialistáknak, 4 a Fidesznek. A 10 000 lakosnál kisebb településeken 16:14-re a Fidesz vezet, ezzel az összesítésben 20:20 az állás a megyei közgyűlésben.
Bús Balázs, a Fidesz-KDNP jelöltje vezet 44,32 százalékkal a szavazatok 28,12 százalékos feldolgozottságánál. Pető György, az MSZP jelöltje a második 38,39 százalékos támogatottsággal.
Bár még SZDSZ-es kihívója is akadt az idén, a XX. kerületet 1998 óta vezető Szabados Ákosnak nincs mitől tartania: a szavazatok 54,3 százalékával vezet, a szavazatok 40 százalékos feldolgozottsága mellett.
Debrecenben Kósa Lajos hozta a papírformát, a nagyobb városokban a Fidesz-jelöltek vezetnek, és a megyegyűlésben is többségük lesz.
Az SZDSZ-es Weinek Leonárd vezet a XIV. kerületben a szavazatok 21,82 százalékának feldolgozottsága mellett. Az MSZP-SZDSZ jelöltjének 49,76 százalékos a támogatottsága. Az eddigi polgármester, a fideszes Rátonyi Gábor második helyen áll 44,39 százalékos támogatottsággal.
  1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 ... 15 következő 10 » 
« előző   következő » 

N;
hirdetés