Megint hibás a kordonbontós feljelentés

2007.03.01. 09:09
A rendőrségnek nincs túl nagy szerencséje a kordonbontás miatt tett feljelentéssel, először visszadobták, most viszont a hatóság jelzése nyomán olyan képviselőt is kikért a bíróság, aki ott sem volt a Kossuth téren, írja a Magyar Nemzet. Több ellenzéki képviselő viszont kimaradt a feljelentésből.

A kordonbontással kapcsolatos rendőrségi feljelentés nyomán a bíróság levélben kérte az akcióban résztvevő képviselők mentelmi jogának felfüggesztését. A Magyar Nemzet csütörtöki cikke szerint a rendőrség olyan képviselőket is beleírt a feljelentésébe, akik nem vettek részt a bontásban. Balog Zoltán, az emberi jogi bizottság elnöke például Svájcban volt, Rácz Róbert pedig Debrecenben tartott sajtótájékoztatót az akció idején.

A Magyar Nemzet hírt ad arról is, hogy több képviselőt viszont kifelejtettek, ők Gógl árpád, Gulyás Dénes, Horváth Zsolt, Lázár János, Matolcsy György, Nagy Andor, Nyitrai Zsolt, Németh Zsolt és Varga Mihály.

A rendőrségnek nincs túl nagy szerencséje a kordonbontással, mivel először hiányosságokra hivatkozva visszautasította a Pesti Központi Kerületi Bíróság a feljelentést, kifogásolva, hogy csupán öt képviselőt nevezett meg a feljelentés. A rendőrség kiegészítette a feljelentést, így azonban ott nem lévő képviselőket is gyanúba kevert.