Keddtől fokozott jegyellenőrzés a HÉV-en is

2007.03.19. 09:45
A BKV folytatja a metrón pár hete megkezdett akcióját, és immár a HÉV-en is szigorúbban ellenőrzik az utasokat. Keddtől a bejáratoknál vizsgálják majd a jegyeket és bérleteket a nagyobb HÉV-állomásokon és -végállomásokon.

Folytatódik a március elején kezdett akció, amellyel a BKV a saját tarifabevételeit akarja növelni. Regőczi Miklós, a cég szóvivője az Indexet arról tájékoztatta, hogy keddtől már nemcsak a 15 kiemelt metrómegállóban, hanem a fontosabb HÉV-állomásokon és -végállomásokon is megjelennek a cég ellenőrei a bejáratoknál.

Ez azt jelenti, hogy a HÉV-en is a metrón megszokott módszerrel, már a belépésnél igyekeznek majd az ellenőrök az utasok jegyeit, bérleteit megvizsgálni. Regőczi nem mondta el pontosan, hogy mely HÉV-állomásokon indul majd az akció, de érzékeltette, hogy nem a kisebb megállókban állnak majd a BKV emberei.


Már felvették az első új ellenőröket

A BKV a március eleji pozitív tapasztalatok alapján 50 új ellenőr felvételét tervezi. Az új munkatársak közül az elsők már be is léptek a céghez, de kiképzésük legalább egy hónap, így a HÉV-akción még nem őket vetik be.

Regőczitől megtudtuk, hogy a cég számításai szerint a bérletpénztárakban napi nyolcmillió forinttal nőtt az árbevétel, ezért növelik az ellenőrök számát és terjesztik ki a HÉV-re is a fokozott ellenőrzést.