Hamar távozik az Egészségügyi Minisztérium kabinetfőnöke

2008.08.19. 14:52
Három hónap után távozik posztjáról és nyugdíjba vonul Bíró Boldizsár az Egészségügyi Minisztérium kabinetfőnöke, értesült az Index. Kevesebb mint két hónap munka után menesztik B. Király Györgyi sajtófőnököt is.

Bíró Boldizsár Székely Tamás kinevezése után júniustól vezette a miniszteri kabinetet. Korábban Rácz Jenő minisztersége alatt már betöltött hasonló posztot.

Az Egészségügyi Minisztérium hivatalos válasza szerint Bíró Boldizsár "azt vállalta, hogy a kezdeti időszak nehézségein átsegítve szeptember elsejéig vállalja a feladatot. Így az előzetes terveknek megfelelően, közös megegyezéssel nyugdíjba vonul."

Az Index információi szerint Bíró Boldizsár nyugdíjazásában szerepet játszott, hogy nem bírta a kabinetfőnöki munkával járó kihívást és terhelést. Korára való tekintettel, maga kérte távozását.

Alig valamivel több mint egy hónap után menesztik B. Király Györgyi sajtófőnököt is. Az egykori rádiós július óta töltötte be posztját a minisztériumban. A tárca sajtóirodája ezzel kapcsolatban kérdésünkre a következő választ adta: "A sajtófőnökkel kötött szerződés lehetőséget ad arra, hogy közös megegyezéssel a szerződést felbontsuk. Ezzel a lehetőséggel éltünk."

Bár a május 5-én kinevezett Székely Tamás miniszter személyét az ellenzék is elfogadhatónak tartotta, a tárca Horváth Ágnes távozása óta is az ellenzék állandó kereszttüzében állt. A tárca kommunikációs tevékenységének nagy része így abban merült ki, hogy az ellenzéki támadásokra igyekezett reagálni.