Ophélie-ügy: hat embert keres a rendőrség

2009.01.21. 14:34
Hat embert keres a rendőrség a decemberben eltűnt francia lány, Ophélie Bretnacher ügyében. A Budapesti Rendőr-főkapitányság két felvételt tett közzé: az egyiket a Madách téren, a másikat a Roosevelt téren rögzítette a térfigyelő kamera.

A rendőrség honlapján közzétett első felvételen jól látszik, hogy a lány egy piros kabátos férfi és egy taxisofőr mellett halad el. A másik felvétel alapján egy fekete dzsekis férfit keresnek, aki a lány eltűnésének idején a hídon sétált, illetve egy taxis jelentkezését várják, aki autójával rövid időre megállt, majd továbbindult a Lánchídon. Ezen a felvételen egy másik, fekete ruhás ember is feltűnik, valamint egy kapucnis hátizsákos férfi is látszik.

A rendőrség kéri, hogy aki felismeri magát vagy autóját, az jelentkezzen, illetve, ha valakinek fontos információja van az üggyel kapcsolatban, az jelentkezzen a rendőrségen, vagy írjon elektronikus levelet a 02rk@budapest.police.hu címre.

A francia diáklány december 4-én tűnt el Budapesten. Ophélie Bretnacherről egyelőre annyit tudnak, hogy este egy VII. kerületi szórakozóhelyen volt a barátaival, innen egyedül indult el. Táskáját, benne személyes irataival és telefonjával a Lánchíd pesti pillérénél találta meg egy Magyarországon tanuló olasz egyetemista. Azóta külön nyomozócsoport alakult a felkutatására. Néhány héttel ezelőtt a francia és magyar rendőrök egy speciális szonárral is átvizsgálták a Duna több száz méteres szakaszát, de a diáklány holtteste nem került elő.