Tasnádi tagad; ismét bíróság előtt a vállalkozó

2006.10.10. 12:58
Több vádirat, tucatnyi vádpont, egy tagadó vádlott - ez a kedden kezdődött újabb Tasnádi-per mérlege. A vád szerint az egykori vállakozó bűnszervezet fejeként többek között meg akarta öletni volt feleségét és annak élettársát.

A vádiratok ismertetésével újabb büntetőper kezdődött kedden reggel Tasnádi Péter ellen erőszakos bűncselekmények vádjával a Fővárosi Bíróságon. Tasnádi az eljárás jelenlegi szakaszában nem kíván vallomást tenni.


Tasnádi Péter a tárgyalóteremben

A bírósághoz benyújtott több vádirat tucatnyi vádpontja között szerepel többek között, hogy a vállalkozó meg akarta öletni volt feleségét és annak élettársát, megbízást adott arra, hogy anyósát öntsék le sósavval, az utasítására több embert megkéseltek, autókat gyújtottak fel, és élet elleni fenyegetéssel zsaroltak.

Tasnádi az eljárás jelenlegi szakaszában nem kíván vallomást tenni. Bűnösségét a bűnszervezetben nem ismeri el, azt határozottan tagadja, bizonyos vádpontok ellen viszont nem emelt kifogást.

Tasnádi Péter ellen többször is indult büntetőeljárás. 2004-ben szabadult többéves szabadságvesztés-büntetéséből, melyet a Legfelsőbb Bíróság szabott ki erőszakos és gazdasági bűncselekmények miatt. Abban az eljárásban súlyos élet elleni, illetve maffiacselekményekkel is vádolták a vállalkozót, ám a bíróság ezek alól első fokon és másodfokon is felmentette.

Tavaly ugyancsak felmentették jogerősen a negyedmilliárdos adócsalás vádja alól a jelenleg is előzetes letartóztatásban lévő Tasnádi Pétert.